Vaatwasmachine

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

graag hadden wij een vaatwasmachine met hotfile geïnstalleerd, maar hoe moet deze machine aangeloten worden? Er zou maar 1 leiding zijn op deze vaatwasmachine's; nl. dadelijk warm water. Hoe kan men dan de juiste teperatuur instellen al de keteltemperatuur veel hoger ligt dan de toegestane voor de vaatwasmachine?
Of zijn er machine's met 2 aansluitingen?(koud en warm)
Graag info over hoe te installeren enz,....

Reacties

gewoon aansluiten op warm water (boiler is ongeveer 60°) programma 50 of 55° selecteren
en starten

Hallo,

dit hebben we dan ook zo gedaan

Mark

Mark,

=> temperatuur van ketel hoger ingesteld dan vaatwasser toelaat: normaal laat de vaatwassen toe tot 65°C. Je ketel mag misschien wel hoger staan maar eigenlijk is het niet goed als hij ook echt hogere temperaturen uit laat. Er zou een begrenzing moeten staan op de ketel. Is de temperatuur hoger dan +/-60 graden, dan moet de ketel mengen met koud water. En niet alleen voor de vaatwasser veiligheid, maar ook voor de veiligheid van je huisgenoten.

Walter

thermostatise kraan plaatsen mischien

Hallo,

Het vertrek van warm water is beperkt tot 50 graden. Dit via een friswaterstation.

Groetjes

Mark

wij gaan vaatwasser aansluiten op regenwater. Nu merkt mijn vrouw op dat we dan geen warm water naar de vaatwas brengen...

ik vrees dat het dus milieubewuster is om gewoon warmwater te voorzien ipv koud regenwater. Wat denken jullie?

Misschien dat dit van enig nut is
http://www.groene-energiewinkel.nl/Hotfill+voor+wasmachines+%26+vaatwas…
Misschien dat dit ook mogelijk is i.c.m. een zonneboiler? Daar heb ik wel belangstelling voor. In mijn geval een wasmachine. (kleding)
Iemand ervaring?

Robbie