ventilatie en stof ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Na meting met hygrometer in onze woning van60 tot 75% R.V. is de conclusie dat er waarschijnlijk veel stof verspreid word door onze ventilatie installatie. Tijdens de schuurwerkzaamheden van de fermacell platen is er erg veel stof gemaakt terwijl de ventilatie installatie reeds volop in werking was. De filters heb ik ondertussen reeds 3 maal uitgewassen omdat ze i.p.v. blauw grijs tot zwart zagen. Nu heb ik onlangs nieuwe filters geplaatst (zelfde witte doek als van een wasemkap) en deze lijken nog vrij proper. Echter als ik in de buizen wrijf met mijn vinger dan zie ik een behoorlijke stofafzetting.
1) Kan deze stofafzetting aan de uitblaasmonden de reden zijn van een droge kleffe mond 's morgens bij het ontwaken?
2) Is er dan een manier om het buizenstelsel te reinigen?
3) Is er misschien nog een andere reden te bedenken die het gevoel van droge lucht kan verklaren.

Reacties

Dirk en Björn hebben het hierboven over de plaats van de roosters bij BV.
Bij V**t***ne hebben ze me verteld dat de aan- en afvoerroosters het beste boven de deuren geplaatst worden.
Rooktesten zouden aangetoond hebben dat de lucht op deze manier door de hele kamer stroomt.(langs het plafond en dan terug over de vloer naar de deur.)
Weet er iemand wat de ideale plaats is voor de roosters van een BV met WTW

Marcvh

Er zijn inderdaad manieren om de kanalen te reinigen.
Ik weet niet of er in België firma's zijn die dit doen?
Je zou best je kanalen en je WTW volledig laten reinigen.

De ideale plaats voor toe an afvoerrooster, is volledig afhankelijk van de vorm van de ruimte en het ruimtelijke gebruik.
Toe- en afvoerrooster mogen nooit in de leefruimte geplaatst worden ( start leefruimte= 0,25 m van een binnen muur - 0,5 m van een buitenmuur Begrenzing: 1,80 m boven de grond)

Wij kunnen je kanalen reinigen is wel een dure aangelegenheid denk ik maar als er meerdere woningen zijn bij jou in de buurt het het zelfde probleem, kunnen we een combinatie maken. Dus goedkoper.
Wij komen uit Holland

www.mpsgroep.com