Ventilatie - verluchting en vochtigheid

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Zoals de meeste van jullie weten hebben we een stork mechanische verluchting in onze woning.

Tijdens de voorbije warme dagen (weken) is het ook in ons huis warmer dan normaal. De temperatuur kan oplopen tot 22 a 23 graden om 's nachts te dalen tot 20 graden. Vrij normaal gezien de toch wel grote raam oppervlakte die welles waar worden afgeschermd. Om het huis 's morgens af te koelen werden de ramen en deuren heel vroeg open gezet.

Nu mijn vragen:
1. Soms gebeurt het dat de deur blijft open staan tot de temp. in huis ongeveer gelijk is aan de temp buiten. Ik vraag me af of dit wel de moeite is. Persoonlijk denk ik dat de meeste warmte door de ramen komt en het dus niet echt veel nut heeft om één deur lang open te laten staan.
2. Gedurende een paar dagen was het heel vochtig buiten, ook al was de temp. buiten niet zo hoog. Ik heb de verluchting die dagen volledig afgezet ipv de normale stand op 2 te gebruiken. Brengt de verluchting ook de vochtigheid van buiten mee naar binnen?

Werner