Ventilatietechnieken en alternatieven

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste forumleden

Wij zijn momenteel bezig met de technische uitwerking van een nieuwbouwwoning (we hebben al de bouwvergunning). Op dit moment uigerekend op K40, maar door gebruik van andere en meer isolatie zal de K waarde verder zakken. Na enkele uren op het forum rondgezworven te hebben, ben ik ervan overtuigd geraakt om een ventilatiesysteem te voorzien in onze woning.

Ik was op het eerste zicht gewonnen voor een balansventilatie. Niet goedkoop, maar je moet iets overhebben voor je gezondheid.

Nu worstel ik nog met de volgende vragen:

Zijn er alternatieven voor balansventilatie (bij een andere topic met dezelde titel heb ik het antwoord niet echt gevonden en zonnearc en co is geen alternatief voor mij) waarbij de luchttoevoer op een mechanische manier gebeurt en dmv passieve kanalen weer afgevoerd wordt. Waar vindt ik bijkomende info over dergelijke ventilatie types?

Ik zal met vloerverwarming werken, iemand gaf me de tip om de buizen onder die vloerverwarming te plaatsen om zo een (beetje) natuurlijke opwarming te voorzien van de ingeblazen lucht.

Een grote zorg van mij is ook de luchtvochtigheid. Om persoonlijke redenen is te droge lucht uit den boze. We wensen ook een hour of gaskachel te installeren.

Alvast bedankt voor de reacties.

Lode