verbouwing boerderijtje

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,
Binnenkort beginnen we met de verbouwing van een boerderijtje uit 1912. Natuurlijk volledig zonder spouw gezet, met 1 1/2 steen dikte. Na volledig onderkappen zouden we de volledige gevel van de woongedeelten langs buiten isoleren met Diffutherm platen (6 cm)waarop een buitenbepleistering komt. Alleen het stuk voorgevel dat het meest "typisch" is voor de stijl van de boerderij zou niet geisoleerd worden, maar dat komt overeen met de hall, en met de koude berging, dus daar zien we geen grote problemen.
Onder het dak zou een isofloc isolatie van 18 cm komen.
Qua verwarming en ventilatie dachten we aan een Masser S systeem, maar dat is wel een serieuze meerkost t.o.v. mazout vloerverwarming. Ze garanderen me wel alle te halen temperaturen schriftelijk, maar is het allemaal haalbaar, en na hoeveel jaar ongeveer haal je de meerkost eruit?
Ik wil mijn best doen om ecologisch te werken, maar wens niet "fanatiek" te zijn. Budgetten zijn niet onuitputtelijk.
Ook waterzuivering is bij ons verplicht ( geen riool).
Daar hadden we aan een wervelbed-installatie gedacht. Dat lijkt ons de beste optie i.v.m. prijs/kwaliteit verhouding en onderhoud.
Heeft er iemand interessante opmerkingen die ons kunnen helpen om onze keuzes te maken? Alvast bedankt.