Verbouwing / nieuwbouw

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wij plannen een verbouwing en deels bijbouw van onze woning binnen enkele maanden. Nu zou ik in de woning een aantal 'groene'investeringen willen doen, echter, het budget laat niet alles toe.
Vandaar de vraag op dit forum, wie heeft ervaringen met welke systemen en in hoeverre zijn deze ook nog economisch rendabel ?

* Een kleinschalige waterzuivering gaan we sowieso installeren aangezein er geen riolering is. We denken hierbij aan een ondergronds compactsysteem. Zijn er hier personen welke goede ervaringen hebben en met welke firma ?

* Op het denk denk ik OF fotovoltaïsche cellen te plaatsen OF panelen voor een zonneboiler. Ik heb de indruk dat met de huidige subsidies de PV panelen het meest rendabel zijn en ook de meeste zekerheid bieden.

* Voor de CV bestaat eventueel de mogelijkheid om een warmtepompt te zetten. Kan deze dienen om gans de woning te verwarmen en het sanitair water zonder bijverwarming ? Wie heeft hier ervaringen ?

* Zijn er personen die ervaring hebben met solartube ?

Ik vind dat er over deze onderwerpen zeer weinig ervaringsinformlatie terug te vinden is, vandaar deze oproep...Ik wil ook niet een berg problemen gaan binnenhalen.