Verbouwing tot lew

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste mensen,

Vooral door al de interesante info in dit forum heb ik besloten te overwegen mijn bestaande woning te verbowen volgens de lew principes. Mijn huis is een rijwoning van 5 meter breed met de voorgevel in 30 cm volle muur op het NNO gericht. Aangezien ik redelijk grondig ga verbouwen denk ik dat het mogelijk moet zijn om degelijk te isoleren. De gelijkvloers word volledig uitgegraven en vernieuwd. De houten plafonds van het verdiep worden verlaagd en vervangen door potten en balken. De zoldervloer zakt eveneens mee maar blijft in hout. Het dak word eveneens vernieuwd en geisoleerd. Als atachment heb ik een tekening gemaakt van de dwarsdoorsnede met de verbouwingswerken zoals ik ze gepland heb.
Aangezien ik aan de voorgevel niets meer kan toevoegen moet ik dus wel langs binnen isoleren. Dit ontwerp heb ik gemaakt na samenvoeging van al de info die ik in dit forum hierover gevonden heb.
In ieder geval met twee weet je meer dan alleen, dus als er mensen zijn die nog tips of opmerkingen hebben zijn deze zeer welkom.
Zo vraag ik me af hoe ik best de ramen afwerk ( dit kan ook degelijk gebeuren want deze moeten ook zakken).
Ga ik geen koudebrug krijgen op het verdiep en de zolder waar de balken in de volle buitenmuur rusten ?
Zou ik de zoldervloer ook isoleren (het is de bedoeling dat de warmte kan stijgen tot in de zolderkamer die als slaapkamer dienst zal doen en dus niet verwarmd word) ?

Alvast bedankt,
Nico