Vernieuwen Energieforum

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Dag allemaal

Ik wil jullie eerst bedanken voor al jullie tips welke ik toekreeg! We zijn deze aan het onderzoeken,erover aan het brainstormen en natuurlijk moet de haalbaarheid ook onderzocht worden.

De lay out van de website wordt terwijl we op dit ogenblik tijpen volledig herwerkt en als alles goed verloopt zal de website in een volledig nieuw kleedje gestoken worden. Het zal allemaal duidelijker moeten worden op de website. Wat we aan de forastructuur gaan doen zijn we nog aan het onderzoeken.

Hét belangrijkste deel van de website zal het energieforum zijn. Hieronder vind u een voorstel van een mogelijke structuur onderverdeelt in deelfora. We hebben 4 hoofdthema's bedacht :

1.Bouwen en verbouwen (bevat verschillende deelfora)
2.Energiesparend wonen en leven
3.Groene stroom
4.Klimaatdebat
5.Alle berichten

Graag jullie mening, opmerkingen, alle mogelijke tips, ... hierover?!

We zouden de website ook en nieuwe naam willen geven en hebben al enkele ideeen. Ik zou natuurlijk jullie brainstorm over een nieuwe naam ook willen lezen!!!

Hieronder vinden jullie alle fora met eventuele onderverdeling in ietsjes groter detail.

1.Bouwen & Verbouwen: Milieuvriendelijk, kosten -en grondstoffensparend bouwen –en verbouwen zijn dé uitdagingen rond wonen vandaag. In deze deelfora kan u al uw vragen, bedenkingen en ervaringen kwijt.

1.1.Bouwconcept : Nadenken over het basisconcept alvorens te beginnen bouwen of verbouwen is een onmisbare stap. Hierbij denken we aan gesloten-halfopen-open bebouwing, algemene vormgeving van de woning, efficiënt ruimtegebruik, e.d. Vragen en weetjes welkom in dit forum.

1.2.Isoleren & Ventileren : Alles over isoleren en het hierbij onmisbaar ventileren van de woning kan je hier .

1.3.Verwarmen : Verwarmingsinstallaties en verwarmen in dit forum.

1.4.Ramen & Glas : Nieuwe ramen, glas vervangen? Vragen staat vrij!

1.5.Duurzame energie : Zonne-energie, warmtepomp, plantaardige brandstoffen… komen in dit forum aan bod.

1.6.Water : Duurzaam omspringen met water in je woning is van hoog belang voor het milieu. Vragen over watergebruik en toestellen hier.

1.7.Algemeen : Je bouw -of verbouw ei nog niet kunnen leggen in bovenstaande deelfora? Je kan het hier kwijt!

2.Energiesparend wonen en leven : In dit forum kan u allerhande tips en vragen kwijt i.v.m. het huishoudelijk gebruik van energie en huishoudtoestellen.

3.Groene Stroom : Sinds juni 2003 is de elektriciteitsmarkt vrijgemaakt wat wil zeggen dat je nu elektriciteit kan kopen bij de stroomleverancier van uw keuze. Vragen, weetjes, bedenkingen over grijze en groene stroom kan je hie.r

4.Klimaatdebat : Discussieer hier over klimaatverandering, kyoto, overheidsmaatregels, …

5.Alle berichten : Hier vind je alle ingezonden berichten bij elkaar in chronologische volgorde.

Bedankt en ik kijk uit naar jullie reacties

Bert