Vernieuwen Energieforum. Suggesties gevraagd !

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Dag allemaal

Zoals Dirk reeds enkele dagen geleden aankondigde ben ik bezig met te brainstormen over het aanpassen of volledig herwerken van het energieforum. Graag had ik jullie input ook gehad vermits ik zie dat hier heel wat trouwe bezoekers zijn. Ik heb mezelf al vele vragen gesteld en ik geef er hieronder enkele maar laat jullie zeker gaan met vele suggesties!

Ik zou het energieforum gaan onderverdelen in verschillende fora. Verschillende fora kunnen zijn bvb Isoleren, Ventileren, Verwarmen ... ?

Vinden jullie het systeem van het forum goed? Of heeft het aanpassing nodig inzake andere lay out? De haalbaarheid moet wel onderzocht worden maar graag ook hierop reactie!

Zoekfunctie aanpassen?

Een zelfregulerende FAQ?

Hebben jullie voorstellen voor een nieuwe naam?

Andere tips of opmerkingen?

Zet er zeker geen rem op !!!

Greetz

Bert

Reacties

Bij deze de zoveelste oproep om enkel geregistreerde gebruikers toe te laten.

Anders ben ik ook geneigd mij met dit forum niet meer bezig te houden.

Al te vaak verstoren anonieme individuen de threads.

Jeroen

nb webmaster is blijkbaar moeilijk te bereiken...

Goed idee Jeroen !

Ik zou er dan, samen met de anonieme individuen, ook alle zelfstandigen afsmijten die dit forum misbruiken als gratis afvertentiekanaal. Dan gaat het hier stil worden ! Enfin, ik hoop van niet maar ik denk van wel

vr gr

Pluto

Ik heb absoluut geen probleem met die "zelfstandigen" van Pluto, zolang ze maar nuttige informatie geven. Als ze daarmee ook nog een job binnenhalen, OK, voor niks gaat de zon op. Pure reclame is natuurlijk nog iets anders.
Zolang onze E-mailadressen hier te grabbel staan kan je toch geen ongewenste reclame vermijden. Wie dat wil kan altijd een medium misbruiken, en beveiligingen zijn er om omzeild te worden

Dat registeren is helemaal geen garantie. Iemand die wat thuis is in de internetmaterie maakt zo een dozijn registraties aan, met allemaal verschillende I.P. adressen. Voor onze huisdieren wordt het allicht wat moeilijker...

Nog een stem om enkel geregistreerde gebruikers toe te staan om onderwerpen te posten. Dat betekent niet dat hun echte naam en e-mail op elke post moet komen te staan, wel dat de beheerder van het forum die kent.

Voor degenen die vrezen voor hun privé-sfeer: momenteel wordt je ip-adres bij elke post gelogd. Als je niet post via een proxy is het een koud kunstje om van daaruit je provider te identificeren en, via de provider, de poster.

Voor de rest:

Indeling in categorieën voor de posts en een "commerciële" categorie voorzien waar al pluto's zelfstandigen reclame kunnen voeren zonder de rest van het forum te storen.

Zoekfunctie verfijnen

Een aantal moderatoren aanduiden die ongepaste posts kunnen verplaatsen of blokkeren en in extreme gevallen een (mis)bruiker uitsluiten.

Vrijheid blijheid is in principe goed, maar de laatste tijd lopen sommige praktijken idd de spuigaten uit.

Werner

Ik heb er geen probleem mee dat naam en mailadres via dit forum kunnen doorgegeven worden, je mag wel wat vertrouwen hebben in de mensen waarmee je converseert.
Wel moet het zo moeilijk mogelijk gemaakt worden voor spam-zoekrobots om de mailadressen van zo'n forum te plukken.
Bv dat je na het klikken op de naam eerst je eigen naam moet opgeven voor je dat e-mailadres krijgt.

Ik heb fora zien vollopen ,ik heb fora zien leeglopen.
Registratie is een must!
Iemand met eerlijke bedoelingen kan daar best mee leven!

Pluto,

Ik weet wel graag met wie ik converseer...

Heb wooral een probleem met zelfstandigen die, als 50ste in een thread, effe komen zeggen dat er nog niks zinnigs is gezegd!

Het is omwille van het feit dat die "vakmannen" zo klooien dat dit soort fora absoluut nodig zijn...

Moest ge alle bouwheren die "te laat" dit forum ontdekten bundelen, dan had ge ne serieuzen boek!

jeroen

Ha ge weet het!

F

Als dit forum met registratie gaat werken ben ik hier als eerste weg. Niet dat ze mij hier écht gaan missen, integendeel. In een forum met geregistreerden is er geen ambiance, geen discussie, omdat het allemaal "gelijkgezinden" zijn die er aan deelnemen. Dan lijkt het te zeer op een sekte met een paar goeroe's en een troep gedweëe volgelingen, en dat is aan mij niet besteed.

vr gr

Pluto

Pluto

" In een forum met geregistreerden is er geen ambiance, geen discussie, omdat het allemaal "gelijkgezinden" zijn die er aan deelnemen. "
Ik begrijp jou niet, en ik zie niet in waarom? Waarom zou je dan niet meer deelnemen? Iemand met eerlijke bedoelingen kan daar toch geen graten in zien? Registratie bied een zekere vorm van bescherming, de emailadressen kunnen verborgen worden, en je zou dan naar buiten toe enkel met een alias kunnen werken. Enkel de webmaster zou je ware identiteit kennen.

Hans

de fora zoals
http://www.bouwinfo.be
http://ingang.kockie.nl/12ambachten/index.php

werken allemaal via het welgekende nieuwe forumprincipe, MET registratie. en op het nieuwe offside-12ambachten-forum kan je ook als gast posten, dus is registratie niet verplicht, maar de mensen die het forum lezen merken dan wel of je geregistreerd bent of niet en moeten dan maar zelf kiezen wie ze willen vertrouwen.

ik ben voor een vernieuwing van het forum in die alomgebruikte layout, en voor registratie. maar het moet zeker mogelijk zijn om als "ongeregistreerde gast" iets te posten, en dan zal dat ook zo bij je post verschijnen.

groeten,
christophe

Christophe

Als je zonder registratie kan blijven posten, wat mlaakt het dan uit. Dan kan nog altijd elke onbekende eender wat posten. Ik zie niet in wat er dan veranderd t.o.v. nu.
Nu kan je ook mails negeren.
Ik ben geen controlefreak, zeker niet. Maar het is voor niemand prettig allerhande beschuldigingen over zich te krijgen, of je woorden voortdurend verdraaid te weten.

Hans

Zo'n registratie is ook niet zaligmakend hoor, ik zou daar niet teveel heil van verwachten. Je kan toch om 't even waar een e-mailadres aanmaken en onder een valse naam registreren ?

Volgens mij is de enige oplossing om met één of meerdere actieve moderators te werken die kunnen ingrijpen als dat nodig is. Het forum zou er wel bij varen, het zou de 'houdbaarheidstermijn' van het forum verlengen. Als er dan ook nog wat meer structuur in zou komen zoals bv bij Bouwinfo.be, dan zitten we goed.

De informatie op dit forum is te waardevol om te verkwanselen aan persoonlijke vetes, loze beschuldigingen en scheldtirades. Hopelijk kan er binnen de schoot van de BBLV iemand gevonden worden die deze taak op zich wil nemen, want daar zal natuurlijk het schoentje knellen.

Op veel fora zijn de moderators ook gewoon gebruikers die door hun bijdragen hebben bewezen dat ze zeer vertrouwd zijn met de materie en een gezonde dosis mensenkennis hebben. Als er enkele mensen enkele onderwerpen voor hun rekening zouden nemen, dan kom je al een heel end.

Wout (de echte)

Op sommige forums kan je geen gebruikersnaam nemen die al bestaat. Geeft ook minder risico op misbruik. Bestaat je naam al, moet je maar een andere verzinnen of er een cijfer achter plaatsen.

Markie 7

heb zelf geen verstand van forums of zo,maar kom toevallig een forum tegen waar men na 14 dagen een vraag sluit
men doet dat omdat zoals ik hier ook zie de vraagstelling over heel andere zaken gaat draaien
daar heeft men liever dat men gewoon terug een vraag steld en opnieuw begint
als ik die vraag terug tegen kom laat ik het wel weten waar

www.klusidee.nl;is de site op het forum ;ik kan geen geschikte rubriek vinden; aantikken en dan ;forum vraagjes; aantikken
daar legt men uit waarom maar 14dagen een vraag blijft staan
ik weet niet of het iets is,maar kijken naar hun antwoord kan geen kwaad he

Een suggestie (wel niet gecheckt of die al is opgenomen)

Na consultatie van een vraagstaart via de resultaten van een zoekfunctie kan je niet terugkeren naar de resultatenlijst met de back/terug knop

MVG

Een suggestie (wel niet gecheckt of die al is opgenomen)

Na consultatie van een vraagstaart via de resultaten van een zoekfunctie kan je niet terugkeren naar de resultatenlijst met de back/terug knop

MVG