Verwarming..

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste,

Volgend jaar beginnen we met de start van onze nieuwbouw, en hopen hem tegen het einde van volgend jaar water- en winddicht te hebben.
Nu is de verwarming nog ver weg, maar ik zit met de volgende vraag in m'n hoofd.

nl: Onze woning gaat goed geïsoleerd zijn (richting K30-35), in de meeste leefruimtes vloerverwarming en zuidelijk georienteerd, eventueel met extra radiatoren (zouden jullie dit aanraden?), en radiatoren op de ander kamers waar geen vloerverwarming is. We zijn van plan een HR+ of condenserende ketel op gas aan te schaffen, gekoppeld (al dan niet onmiddelijk - budget) aan een zonnecollectoren.
Later zou ik ook nog graag zonnecellen aanschaffen voor de opwekking van electriciteit, maar dat is een ander verhaal.
Nu heb ikzelf minder vertrouwen in de kostprijs/beschikbaarheid van gas/mazout de komende jaren en vroeg ik me af hoe ik m'n CV systeem van gas kan koppelen aan bv een pelletkachel/Houtkachel.
De Gasketel/grote boiler zou op een kamer van't eerste verdiep komen te staan, en ik heb vanuit de kelder (niet vanuit die kamer) toegang tot een schoorsteen (vanuit de kamer op't verdiep is er wel de mogelijkheid om een gedwonge afvoer voor de gasketel te voorzien).
Is het bv mogelijk om door een extra WW en circuit van kachel in de kelder naar boiler op het eerste verdiep (dicht bij de zonnepanelen en gasketel) in de boiler dit water te verwarmen door de pelletkachel en zo het water van de cv voor te verwarmen? Minder naverwarming door Gasketel (scheelt dit echt?)
Hoeveel WWs heeft men dan nodig in de boiler en is dit mogelijk (technisch)? De Boiler zou dus voor Sanitair water (met of zonder naverwarming in doorstroom -advies?), CV, en opslagvat voor Zonnecollectoren gebruikt worden.
In de zomer zouden de zonnecollectoren deze taak op zich nemen.

Mvg
Davy