verwarmingsketel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

beste,
wij zitten in onze verbouwing in het stadium van kiezen van verwarming. De warmtebron is aardgas, met het idee om binnen enkele jaren (spreiding van de kosten) een zonneboiler bij aan te sluiten. Nu ben ik daarin een complete leek, dan nog ene die niet technisch aangelegd is.
Ik heb het forum afgezocht en verschillende discussies gevonden over gasketels, maar die werden altijd direct zo technisch (convectoren, ventielen, kleppen, rendement en kW-discussies,...) en voor mij weinig begrijpelijk. ATAG is blijkbaar wel het populairste merk.
Mijn vraag is echter simpel: waar moet ik op letten als een installateur mij zijn ding (een hoogrendementsgaswandketel, boiler en al de rest) komt verkopen, wat moet ik van hem eisen opdat mijn verwarming en warm water een beetje een duurzaam systeem zou zijn. detail: ik voorzie ook een houtstoof in de living en eentje in de keuken (ik heb hopen houtvoorraad in de grote tuin). We bouwen voor een gezin van 3 dat wellicht nog uitbreiding zal kennen, er is 1 badkamer (douche+bad) direct voorzien, op zolder kan er eventueel later nog een hoek met lavabo en douche bijkomen. ouders werken beide buitenshuis.

alvast bedankt voor de hulp,
stefan