verwarmingssysteem

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Sinds kort bezoek ik uw energyforum. Thans ben ik bezig een juist verwarmingssysteem voor onze nieuwbouw te kiezen (te verwarmen ong. 1000 m3). Ik had dit item eigenlijk afgesloten doordat ik had gekozen voor het luchtverwarmingssysteem van Jos Smeets, met name gelet op de standaard ventilatievoorziening met warmteterugwinning. MAAR gelet op de reacties op uw forum ben ik hiervan teruggekomen!
Thans heb ik de Blauwe Engel (HR 5005 ZGC-200 ad € 3.968,00 excl) icm wand-/vloerverwarming en een zonnepaneel (kosten nog onbekend) als 1e optie genoteerd.
Als 2e optie ben ik de Daalderop Combifort (type 32/80+) tegengekomen welke als beste getest is door de consumentengids 2001! ("De Combifort® behoort niet alleen tot de hoogste comfortklasse, maar scoort ook het hoogste op cv-rendement (109%) en op tapwaterrendement (ruim 85%). Ook is deze als enige uitgerust met een 2e onafhankelijk te regelen cv-circuit"). Verder kan deze gecombineerd worden met de MultiSolar die bestaat uit een zonnecollector en een zonneboilercombi en verwarmt het water én de woning.
Het schijnt dat deze installatie een stuk goedkoper is dan die van Atag. Prijs heb ik onlangs opgevraagd.
Heeft iemand ervaring met deze Daalderop?

ISOLATIE:
Volledige spouwvulling ipv geventileerde spouw zie ik nog steeds niet zitten. Bij het metselen van het buitenblad (binnenblad met isolatie is dus al aangebracht) zit je bij volledig spouwvulling tegen de isolatie aan te "hannessen"?
Er is volgens mij meer voordeel te behalen door ipv te werken met Porotherm van 14 cm te kiezen voor een betonsteen of kalkzandsteen van maar 10cm waardoor je 4 cm spouw wint voor extra informatie!!
Ik ben benieuwd naar uw reacties.

groet perry