Vgl. E-verbruik

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Dag allemaal,

Het is ondertussen al zowat 1,5 jaar geleden dat ik nog op het E-forum een bericht heb geplaatst maar ik ben wel altijd geregeld blijven lezen wat er zoal verscheen op dit forum. Wij hebben ernaar gestreefd om een LEW te bouwen en wonen ondertussen ongeveer een jaar in ons nieuw huis en had graag eens vgl. met het E-verbruik van andere Laag-Energie woningen op dit forum. Als ik vergelijk met de cijfers die BBL geeft in hun brochure die ze verspreiden over Laag-Energie woningen, scoren we toch niet slecht.

Ons verbruik is 980 m3 aardgas / jaar voor een bewoonbare oppervlakte van 230 m2. (Volgens de cijfers van BBL komt dit overeen met 1/4 van het verbruik van een doorsnee huis met dezelfde bewoonbare opp. en scoren we zelfs iets beter dan de cijfers die zij opgeven voor een LEW met dezelfde bewoonbare opp.).

Hierbij wil ik meteen ook iedereen bedanken voor de reacties op al mijn vragen (ondertussen wel al een tijdje geleden) want ze waren toch wel een hele hulp, ook al heb ik niet alles gevolgd wat hier verscheen.

Erik