vloer van oude bakstenen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wij gaan doorheen onze verbouwingen redelijk wat muren uitbreken. De bakstenen zijn makkelijk zuiver te krijgen. Het metselwerk van 1929 plakt niet zo als de mortel van tegenwoordig. Je tikt het er vlotjes vanaf.
Ik dacht ze eerst in de tuin opnieuw te gebruiken als vloer van de patio. Maar dat gaat niet omwille van vochtopname en stukvriezen.

We zijn nog aan het uitpluizen wat we als vloer op het gelijkvloers zouden kunnen leggen. Hout vinden we mooi, maar dat is niet ideaal met vloerverwarming. En daar er niet veel vrije muur is (veel vaste kasten) zal het dat wel worden vermoed ik.
Nu vragen we ons af of we op het gelijkvloers geen vloer kunnen leggen met de bakstenen op hun kant. Kan me inbeelden dat er een laag op moet komen om het stof wat te fixeren ofzo. Zal misschien wat slijtiger zijn dan andere vloeren, maar dat heeft ook zijn charmes.
Eronder zou dan vloerverwarming kunnen. Wat denkt men
hierover. Haalbaar of niet?
Ik heb het al eens gezien in een ontspanningsruimte en het viel daar best mee.

Daarenboven is het ook wel tof te kunnen zeggen dat je de vloer gelegd hebt met de muren die je hebt afgebroken.

Pieter.