Vloerverwarming

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Allen,

Zo nu en dan volg ik de discussies op dit forum, soms gaan jullie me wel een beetje te ver, anderzijds wil ik in de nieuwbouw waar ik volgende maand mee start wel zorg dragen voor een aantal milieuvriendelijke maatregelen.
Ik begrijp dat het onderwerp van dit berichtje een aantal onder jullie de wenkbrauwen doet fronsen, maar ..... dan is het zo maar.

Mijn vraag is dus : heeft er iemand ervaring met het gebruik van de combinatie condensatieketel - vloerverwarming - zonneboiler.

Let wel : in eerste instantie wil ik het systeem eenvoudig houden, en overweeg ik dus niet om de energie van mijn zonneboiler te gebruiken tbv de verwarming van de woning, maw de zonneboiler zie ik enkel nuttig voor het sanitair warm water.

Rest er dus nog de combinatie condensatieketel - radiatoren (verdieping) - vloerverwarming (gelijkvloers).

Uit documentatie die ik her en der heb opgesnord, heb ik al verstaan dat een ATAG blauwe engel inderdaad het 'ideale' toestel zou zijn om dit probleem op te lossen.

Mijn installateur ziet dit niet zo goed zitten, omdat hij dergelijke combinatie nog niet eerder heeft geplaatst, en schrikt mij af met : dergelijke regeling installeren op een ATAG kan vlotjes 2 dagen in beslag nemen. Hij raadt mij dus een 'Renova' condensatie ketel aan, daar bij dit toestel bijvoorbeeld kant en klare sturingen kunnen geleverd worden, wat mij dus heel snel 2 dagen installatie kosten bespaart.

Heeft iemand
a) ervaringen met deze combinatie
b) ideeen over waar precies de 'moeilijke regelingen' zitten
c) eventuele installatieschema's waarmee ik hem van het tegendeel kan overtuigen
d) ervaring met het aan mij voorgesteld Viessmann zonnecollector systeem

Ik heb geen behoefte aan een ophemeling van een ATAG ketel en een afbreken van een ander merk, ik volgde ook jullie discussie ATAG-IZEN, ook ik ben er van overtuigd dat het een van de betere (zoniet de beste) ketel-series is, maar als mijn installateur niet mee wil

Om jullie aan te duiden dat ik mij toch probeer te informeren, hierbij een aantal prijzen van dergelijke condensatie ketels, waaruit snel zal blijken hoe het komt dat een ATAG bij de betere hoort . Ik haal deze prijzen uit het maandblad 'beter bouwen en verbouwen van oktober 2002'

*) Buderus GB112/29 : 1785 euro
*) Agpo / Chappee Econpact BE-20-1 : 1626 euro
*) Junkers Cerapur ZSBR7-28A : 1837 euro
*) Oertli DPSM 220 : 2037 euro
*) Renova Bulex Thermomaster 32.02 : 1617 euro
*) Intergas (SHMIC) Kombi Kompakt HR22 : 1623 euro
*) Vaillant Ecomax Solo VHR24S : 1544 euro
*) Atag Solo HR 5033 : 1599 euro + BTW = 1920 euro

Het is helemaal niet de bedoeling om een discussie op te zetten over 'wie heeft de grootste', puur financieel gezien snap ik wel dat er een kwaliteits verschil is.

Indien mijn mailtje niet op zijn plaats is in jullie discussie groep, dan negeer je het maar, andere reacties zijn altijd welkom

Groeten

Kurt