Vloerverwarming

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Opnieuw enkele vragen voor onze techneuten. Nu graag antwoorden op de vragen.
Wij zitten in de beslissingsfaze voor ons verwarmingssysteem en CV-instalateur. Onze woning is K30 voorzien van balansventilatie met WTW + AWW. Kachel max. 7.5kW Recirculatie dampkap. Open trap tussen woonkamer en nachthal.
Wij hebben gekozen voor vloerverwarming in alle leefruimtes en de badkamer, liefst zonder steunradiatoren. In de slaapkamers voorzien we geen verwarming. Later eventueel bijverwarmen via de balansventilatie of als het echt nodig is electrische convectoren(kinderen die studeren).
Nu de vragen:
1. Door de geringe warmtevraag, zeker in de tussenseizoenen, is het permanent rondpompen van CV-water door de VV een nutteloze energieverkwisting. Kan de WAR zo ingesteld worden dat de pomp in dergelijk geval niet permanenet pomt maar enkel bij voldoende warmte vraag.
Zijn er merken/regelingen die dit standaard hebben? zoja welke.
2. Het vermogen van de vloer wordt bepaald door de aanvoer temp. en de tussenafstand van de buizen. Bij een grotere tussenafstand dus een kleiner vermogen maar ook minder comfort en tragere reactietijden.
Kan er een probleem ontstaan dat, als men de buizen op bv. 15cm legt voor een hoger comfort, de aanvoer t niet laag genoeg kan en de vloer dus te snel, te warm is voor de benodigde warmtevraag. Hierdoor wordt de kamertemp. dus hoger dan nodig.
Ik heb een instalateur gehoord die dit probleem zou hebben.
Aanvoer t zou 23°C moeten zijn maar hij kan zo laag niet inregelen of het inregelen is zeer moeilijk.
mvg
Danny