Vloerverwarming op glasgranulaat in welke chape?

Beste, onze benedenverdieping heeft als binnen fundering glasgranulaat. Hierop komt de vloerverwarming op een zeil met de chape op. We zouden kiezen  voor vloeischape (cement of anhydrietchape) (wij gaan een tijd leven op de schape) maar nu vertelde de vloerverwarmingsman dat we geen vloeischap kunnen nemen omdat de vloerverwarming niet genoeg vastgelegd kan worden en omhoog zal komen in de hoeken. Vandaag ook gehoord dat vloeischape niet ideaal is op glasgranulaat. Best gewone chape dan met vezels in eventueel maar we chappe man zie dat we moesten zorgen dat de glasgranulaat helemaal vlak ligt maar dat kan helemaal niet. Iemand ervaring hiermee? Tips? Welke chape best en min dikte? Alvast bedankt pj

Reacties

Wat vervelende reactie: dit is een oefening voor de architect.  

Zonder kennis van de situatie en technische uitvoering is het moeilijk adviseren. 

Bv: hoe vast is het glasgranulaat en bijgevolg de eisen aan de verdere vloeropbouw.  Wat bedoel je met vloerverwarming op doek of is een doek een waterkering? De verwarmingsbuizen in het doek vastprikken?

Waarom chape niet wat ongelijkheid kan opvangen is me een raadsel; dat is net het doel.  

Of waarom een vloerverwarmingsbuis omhoog zou komen is me een raadsel (je moet wel een vv-systeem hebben dat idd geschikt is voor vloeichape maar het granulaat gaat dat niet veroorzaken).  

 

Desnoods kan de vloerverwarming ook nog op een licht wapeningsnet worden bevestigd. Systemen genoeg volgens mij.