Volle muren betaalbaar & ecologisch isoleren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

Ik ben een oude rijwoning (1910) aan het renoveren en wil dan ook de bestaande buitenmuren graag isoleren (langs de binnenzijde). De gemeenschappelijke muren zou ik laten zoals ze zijn of uitvoeren met een dunnere isolatie omwille van de accoustiek.

Welke mogelijkheden zijn er om dit ecologisch en toch betaalbaar de doen? Oorsponkelijk werd er in termen van klassieke isolatie met rotswol gedacht die afgewerkt werd met gyproc. Alternatieven met vlas en fermacell blijken een heel stuk duurder te zijn en het gebruik van houtvezelplaten (Unger Diffutherm) welke bezet kan worden kost al snel 20 EUR / m2.

Hebben jullie suggesties of is het (helaas) nog steeds zo dat ecologisch bouwen toch nog weggelegd is voor mensen die bouwen met een ruimer budget?

Bedankt !

Hans