wandverwarming op warmtepompboiler

Hallo!

Wij bouwen een redelijk 'speciaal' huis, een ecologische passiefwoning.
De warmtevraag is zo beperkt dat we eigenlijk geen verwarming nodig hebben, maar de EPB wetgeving straft ons eigenlijk omdat ze ervan uitgaan dat we elektrisch gaan verwarmen.
Oplossing is dus een lusje wandverwarming te leggen om in orde te zijn en wss is dat welkom als het eens echt koud is. (vloerverwarming gaat niet omwille van de vloeropbouw)
Maar omdat er geen verwarming gepland is hadden we enkel een warmtepompboiler voor sww warm water voorzien. Eventueel kunnen we daar wel het volume van verhogen, maar een 'echte' warmtepomp gaan we niet plaatsen.

Kunnen we aan een warmtepompboiler een beperkte lus wandverwarming vasthangen?
Gaat het afgekoelde water dan terug in de boiler en richting SWW?

Alvast bedankt voor jullie antwoorden!

Mvg
Wim

Reacties

De betere warmtepompboiler heeft een extra warmtewisselaar die je aan zonnepanelen kan koppelen.  

Je kan die net zo goed gebruiken om te verwarmen.  

Een gestuurde omlooppomp waarop je het debiet kan instellen, een expantievat en eventueel een energiemeter die duidelijk het debiet en de temperaturen geeft, een soort thermostaat die de omlooppomp start of stopt en je hebt een verwarming.  

En eventueel een driewegkraan opdat je geennte hoge temperatuur in de wand stuurt (al betwijfel ik of dat een probleem zou zijn).

Totale kost 1.000a1.500 euro ruim gerekend....

Dat is dan een verwarming die ik schat die 1kw kan leveren.  Ruim voldoende ;-).  

Als je die verwarming echt gebruikt, is er 1 probleem; je warmtepompboiler gaat dan veel meer uren draaien dan waarvoor ze ontworpen is.  Eventueel een probleem voor snelle slijtage en eventueelndat je tegen de grenzen aanloopt van hoelang zo een ding aan stuk kan draaien. 

 

Kijk wel even na of de warmtepompboiler een redelijk vermogen heeft.  Ik heb er al eentje gezien van 250W elektrisch; die levert eventueel maar een goede 600W... 

En het zal ook een uitdaging zijn die WPB als verwarming in de EPB in te brengen....

 

Hoe hard wordt je 'gestraft' voor je zuivere elektrische verwarming?