warm leidingwater in keuken

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hoe warm leidingwater in keuken? (zonder kalk en legionella)

Ik ben van plan om voor mijn nieuwbouw zoveel mogelijk regenwater te gebruiken. Bij mijn 3 broers merk ik dat er bij hun verwarmingsketel een boiler met warm regenwater staat voor warm water in badkamer en... keuken.
Maar zelfs bij goede filtering vind ik regenwater in de keuken niet zo hygi├źnisch.
In de keuken zou ik graag warm leidingwater gebruiken.
In ons huidig huis hebben we een kleine boiler (10 liter) voor leidingwater in de keuken. Probleem: vaak en moeilijk te ontkalken.
Een keukeninstallateur zegt mij: best een boiler van 30 l in (de buurt van) de keuken en regel de temperatuur op 43 graden. Zo is er genoeg warm water en weinig kalkvorming. Probleem volgens mij: 43┬░ is de ideale temperatuur voor de legionella bacterie en. Niet zo erg in de keuken, maar toch?

In de keuken heb je toch maar af en toe enkele liter warm water nodig; bestaat er dan geen systeem waarbij het warm water wordt verwarmd op het moment dat je het nodig hebt?
Of is dat te duur en/of komt er dan te weinig warm water uit de kraan en/of heb je dan nog meer last van kalkvorming?

Kalkvorming kun je natuurlijk ook tegengaan met een waterontharder, maar alweer een (duur) toestel dat je moet onderhouden en wellicht niet altijd even doeltreffend. Of toch?

Wie kan mij dus zeggen hoe ik in de keuken warm leidingwater kan bekomen zonder veel last van kalk en legionella, (maar met toch warm regenwater in de badkamer) ?

Alvast bedankt.