Warmptepomp + ventillatiesyst. voor houtskeletbouw

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Geachte lezer;

Ik zoek antwoorden op vragen over warmptepompen en vantillatiesystemen, los van de al of niet bruikbare "verkoopspraat".

- de Nordic DX45 - HW is een relatief goedkope WP zonder veel electronische sturingen die door de leverancier zelf wordt geassembleerd. Kent u eventueel deze variant en wat hiervan te denken.

- Deze firma stelde voor om ipv. een (duur)
combisysteem eveneens de Warmte Pomp (Nordic DX45 - HW) te laten voorzien in het warm tapwater. Nu, ik heb altijd gehoord dat een WP het efficienst is bij lage temperaturen. Welke invloed heeft dit op de COP en de
prestaties van de WP? Daalt de COP alleen tijdens de aanmaak van warm water of daalt ze in het geheel omdat je met een zwaardere WP zit?

- klopt het trouwens dat je een WP best 'onderdimensioneerd' dan overdimensioneerd'?

- Voor het verticaal captatienet voozien zij voor hun DX sonders die geen
dubbele lus vormen. Het zijn koperen verdampers. Wat daar van te denken?

- we kunnen normaliter alleen beneden in vloerverwarming voorzien (+ - 70 m2). omdat het een houtskelet is met boven slechts 3 cm chape. Een alternatief dat ons werd voorgesteld zijn de low H20 radiatoren. Maar
deze fungeren pas goed bij > 40 ┬░ . Dus wederom heeft dit wellicht invloed op de effici├źntie van de WP. Is wandverwarming een goed alternatief (maar wel duur) of zijn er nog andere mogelijkheden?

- Nog een laatste vraagje ivm. ventilatiesysteem met warmtewisselaar:
kan ik best een warmptepompboiler gebruiken voor het ontluchtingssysteem of deze laten passeren via een warmtewisselaar voor het verluchtingssysteem.

- wat is zin van de verluchtingsbuis van 250 mm doorsnee 1.20 m onder de grond te steken over een 20-tal meter naar opwarming in de winter of afkoeling in de zomer. En is deze lucht dan ook ontvochtigd via dit systeem?

In afwachting van een antwoord groet ik U,

Johan Geets