warmtepomp of luchtverwarming?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

idd, dit is een grap

hoewel, er mag toch eens over gesproken worden, zodat de bezoekers van dit forum de onzin van de systemen grondig geargumenteert krijgen.

hier dus een apart topic voor de pro en contras over warmtepompen en luchtverwarming:

ze kunnen het allemaal zo mooi verkopen:
- warmtepompen: :-) je verbruikt maar 1/4° van de energie, de overige 3/4° komt uit de grond, je kan met het water in de zomer (bijna) gratis koelen en de tuin oneindig besproeien!!. maar ze zeggen er niet bij dat de elektriciteit pakken duurder is en je de grondwaterbalans verstoort :-( en de installatie is dan al peperduur, met dat geld kan je al veel nuttigs doen.
- luchtverwarming: :-) je ververst én verwarmt te samen, alle lucht heeft dezelfde temperatuur, KAN het nog eenvoudiger?? maar vraag ze niet wat er gebeurt als je een deur openzet, als je met vides werkt of welk debiet ze door de installatie moeten jagen... :-(

ecologisten zeggen: FOUT FOUT FOUT: maar waarom??? hierboven een begin van argumentatie aangehaald, ik hoop dat we hier alle zin en onzin eens mooi op een rijtje krijgen.

groeten,
christophe