Warmte(pomp) met septische put ?

Geen nieuwe vraag, kwam deze tegen in het forum jaar 2007. Er was een antwoord van iemand die volgens mijn ook direct de oplossing had. Het antwoord:

"Een septische put werkt beter naarmate de temperatuur hoger ligt. Dit is trouwens een van de voornaamste redenen dat in sommige bodems septische putten slecht functioneren, vooral in de winter: de grondtemperatuur zorgt voor een te grote afkoeling van het effluent.

Derhalve is het moeilijk om warmte te recupereren uit "een septische put", zelfs indien je deze verrijkt met ander organisch afval: de werking ervan valt stil zodra je de temperatuur te veel naar beneden haalt."

Met andere woorden als je de septische put goed kunt isoleren, zodat je deze normaal verloren warmte nu gebruikt voor verwarming water of CV.

Met de huidige isolatie normen kan dit idee realistischer zijn dan in 2007 ??

Wat denken jullie,  huis verwarmen of toch helpen verwarmen met je eigen  s...t. 

Reacties

Volgens mij kan je in een septische put, zelfs in de meest ideale omstandigheden, nooit een opwarming van betekenis hebben en al zeker niet genoeg om er via een warmtewisselaar nog enig profijt uit te kunnen halen.

Vergeet niet dat er ook om de haverklap een tiental liters koud water aan toegevoegd wordt.

Enige optie die ik zie is een droogtoilet en het resultaat laten uitdrogen en opbranden...  

Laat verder de sceptische put maar rusten ;-).  

En ook in 2007 mocht je gerust een passiefhuis bouwen.  Zelfs de huidige isolatienormen zou ik nog niet goed noemen... ;-).

Walter