warmwaterboiler

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo allen,

Over ketels en zonneboilers zijn op dit forum al boeken volgeschreven, maar over boilers vind ik bitter weinig informatie. Uit een vorige thread blijkt dat de boiler best zijn aansluitingen heeft aan de onderkant (om kalk te verwijderen). Dit kan ik zeker nagaan bij de producenten, maar over bvb. isolatie vind ik nagenoeg geen informatie. Alle producenten spreken wel over 'CFK-vrije isolatie' (oef), maar niet hoeveel (enkel ACV spreekt over sommige boilers van 50 of 30 mm isolatie - maar ik weet zelf niet of dit voldoende is, bij gebrek aan referentiemateriaal). Om maar te zwijgen over het roestvrije materiaal of opwarmingssysteem (spiraal, tank-in-tank,...).

Dus hier mijn oproep: wat zijn de goede boilers ? Ik zou een oproep willen lanceren om zeker namen te noemen, want anders sta ik nog steeds nergens...

Mijn warmwaterverbruik: 1x douche per dag (loft wordt ontworpen voor max. 2 pers)

Alvast bedankt en groetjes,

Wim