Water verwarmen met houtkachel.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste forumleden,

Wij plannen kortelings de plaatsing van een kachel op hout, dit zou nattuurlijk de living verwarmen, maar toch vind ik dat er dan veel energie verloren gaat. Bestaan er geen systemen om het water van de cv mee door de kachel te laten stromen waardoor dit ook opgewarmd wordt?

Eventueel links van fabrikanten?

Alvast bedankt en groeten,
Dave

Reacties

Ik ga zeker ook een kachel aansluiten van DDG, in combinatie met zonnepanelen, en daarmee de vloerverwarming in het hele huis daarmee op temperatuur brengen.
Het idee van een auto thermostaat lijkt mij wel wat, en dat gaat zeker lukken. Je moet alleen in de flens wel een gaatje boren om altijd doorstroming te houden door het spiraal van de kachel.Voor stoomvorming ben ik niet zo bang, omdat er altijd met overdruk in het systeem gewerkt wordt.
Wat drukken en temperaturen:
atmosferisch 100 grd.C.
bij 0,5 bar druk 111 grd.C.
bij 1,0 bar druk 120 grd.C.
bij 1,5 bar druk 127 grd.C.
bij 2,0 bar druk 133 grd.C.
bij 2,5 bar druk 138 grd.C.
bij 3,0 bar druk 143 grd.C.
Hierbij ontstaat stoom volgens de entopie diagram, dus geen zorgen alleen doorstroming houden.

DDG Wie kan ons nuttige tips geven????????????

PROBLEEM: de ruiten van onze ddg zijn binnen de kortste keren hopeloos vervuild met aanslag. Als we het er al fatsoenlijk afkrijgen duurt het nauwelijks een kwartier voor ze weer aanslag hebben. Bestaat er niets als een roetwerende folie of zo?????

HELP AUB

Onlangs zijn wij naar opendeurdag van ddg geweest. Ziet er allemaal wel mooi uit. Wij staaan voor grondige verbouwingswerken en zouden graag beneden verwarmen met vloerverwarming boven met radiatoren.
Iemand enig idee of dit slim komt in samenwerking met cv-condensatieketel? Bij ddg sprak men van buffervat te plaatsen van 800L maar blijkbaar weten zij zelf niet exact hoe alles moet aangesloten worden.

Lennert, Ton, Dave,
zoek eens naar DDG op dit forum, en trek een wijze conclusie: kies iets anders.

M.i. is het beste daarvoor wat men in het Duits een 'Rücklaufanhebung' noemt, een bypass tussen vertrek en terugloop van de kachel, die het volledige debiet over de ketel laat stromen. Pas als een t° van min. 55° wordt bereikt wordt het water naar de verwarmingslichamen of buffervat gestuurd.

Hans,
hoe maak je dit?
alvast bedankt

Franky,

Je kan dit kopen.
Zie bij de fotoreportage op de link

http://picasaweb.google.be/Goverco/Tegelkachel#

De pomp van de kachel naar het buffervat is voorzien van zulk een terugstroomklep (hier ingesteld op 60°C)

groetjes Patrick