Waterbesparende toiletten

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik ben van plan om twee zgn. Gustavsberg-toiletten te installeren bij de renovatie van ons rijhuis. Daardoor kunnen we spoelen met slechts 2,5 of 4 liter. Maar deze toiletten worden doorgaans geïnstalleerd in combinatie met een 'booster', een vergaarbak van 14 liter die ervoor zorgt dat de afloop tot aan de straatriolering telkens met grote volumes wordt gespoeld, zodat geen verstoppingen ontstaan.

Twee vraagjes:

1. Is die booster in alle configuraties nodig bij gebruik van het Gustavsberg-systeem, of alleen indien er een grote afstand bestaat tussen toiletten en straatriolering? Kan ik de Gustavsbergtoiletten (ongeveer 8 meter van de straatriolering) ook zonder booster aansluiten?

2. Hoe kan de booster geïnstalleerd worden? Zowel horizontaal als verticaal (bvb in de valpijp tussen gelijkvloers en halfondergrondse garage)