waterontharders

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste,

ik ben op zoek naar het vriendelijkste en handigste systeem om water te ontharden van een nieuwe elektroboiler van 50 liter (merk Thermelec), zodat dgl. boilers inderdaad vanaf enkele jaren oud nog weinig meer dan kalkaanslag bevatten.

Dank bij voorbaat,

J.M. Pourtoy

Reacties

zie een mooi verhaal van geci staan en ben op de website gaan kijken echter hier klopt niet zo veel van,
zelf heb ik een waterontharder van het merk JUDO en deze verbruikt per regeneratie 24 liter spoelwater dit is iets minder als op de website gezegd wordt,voorts heeft de DVGW in Duitsland verleden jaar een 300 tal alternatieve ontharders getest en hiervan zijn er slechts 3 goedgekeurd judo was er hier ook een van.
ik heb op de lijst van het DVGW niet het merk geci zien staan wellicht niet durven keuren?

Geachte,

Ziehier ons antwoord, betreffende uw opmerking op onze site.

Als men GRATIS een 30 tot 90 dagentest aanbied (enkel in België), dan weet men wat men in huis heeft. Anderzijds bestaat ons product al ruim 40 jaar !!! Persoonlijk verdeeld GECI dit systeem in België sinds 1998 en bezitten we al meer dan 1800 tevreden klanten. Onze klantenbestand bestaan zowel uit particulieren als de horeca, gebouwen, scholen, fabrieken enz. Dit kunnen we staven via onze referentielijst.

Nu, vooraleer u een bedrijf of een product openlijk wenst te benadelen, wees dan eerst zeker wat u zoekt, alsook wat u schrijft!!

Ten eerste, de reden dat u ons product niet terug vind in Duitsland is dat deze in Duitsland zo niet heet!

Ten 2de hebben wij geen enkele keuring nodig, omdat ons product niet in contact komt met het water.

Ik lees verder op deze forum ook dat men nogal tekeer gaat i.v.m. prijzen voor waterontharding. Wel onze prijs is 497,00 EURO + BTW met 15 jaar schriftelijke omniumwaarborg, met een levensduur van meer dan 100jaar.

Onze producten worden zelfs zonder enig probleem in Nederland verkocht door meerder dealers. Voor info zie onze hoofdverdeler voor Nederland: Firma Nivos uit UDEN: www.nivos.geci.nl De namen van onze dealers vind men daarop terug.

Tot slot, wij verkopen waterontharders met echte garantie, wij verkopen geen prijzen en ook geen speelgoed!!

Met vriendelijke groet
Zaakvoerder GECI
Ceuppers G.
info@geci.be
www.geci.be

Aan de GECI-verkopers:

Ten eerste dacht ik dat het niet de bedoeling was om hier reclame te voeren.

Ten tweede: ik heb nog NOOIT een onafhankelijk uitgevoerde, wetenschappelijke studie gelezen waaruit blijkt dat die magnetische ontharding werkt in een huishoudelijke (kleingebruik) situatie. De referenties die jullie aanhalen op je website (Frahne en Schiphol) zijn er geen; dit is onmogelijk te controleren, publiceer een link naar de originele studie indien je geloofwaardig wil zijn.

Dus nog eens: referenties van onafhankelijk uitgevoerde wetenschappelijke studies. Dus niet komen zwaaien met tevreden klanten en dergelijke, dat maakt geen indruk, althans niet op mij, net zomin als de gratis test van 30 dagen die jullie aanbieden aan partculieren.

Laat de wetenschappelijke referenties maar komen.

Werner

Geachte geci verkoper,

U geeft in uw antwoord nog geen antwoord op het door mij gestelde , het DVGW heeft namelijk zo'n 300 verschillende producten getest op de werkzaamheid, dit heeft niets te maken met het in contact komen met water of niet, kortom werkt uw apparaat / is dit te meten.
Zolang er namelijk een zelfde hardheid na uw apparaat te meten is als ervoor verkoopt u namelijk wel speelgoed want dan mag dit geen ontharder heten, naar mijn mening.
De waterontharder die ik zelf heb is afgesteld op 5 duitse graden hardheid en dit is te meten.

Met vriendelijke groet

Marc Spijker

Geachte Mr.Werner & Mr.Spijker,

Ik stel hier vast dat jullie op deze forum enkel graag in de belangstelling willen staan, wel voor mij niet gelaten hoor.

Mr. Werner, de tittel als “Aan de GECI-verkopers” slaat nergens op, GECI is onze firmanaam, wij verkopen waterontharders met als naam “Kalk - o - magic” m.a.w. wij verkopen geen GECI’s. Anderzijds, als u mijn antwoord bekijkt als reclame is dat u zaak.
Betreffende geen wetenschappelijk studies te hebben gelezen of te hebben gevonden heeft u nu eens volledig gelijk, doch troost u, ik ook niet en u zult er ook nooit één vinden, de reden is omdat nog niemand erin geslaagd is de werking van fysische waterontharding wetenschappelijk vast te leggen omdat de structuur van water op korte tijdspanne te dikwijls veranderd op onwillekeurige tijdstippen, alsook de temperaturen een belangrijke rol spelen. MAAAAAAR dat sommigen fysische toestellen wel degelijk werken weten ze ook niet verklaren. Persoonlijk hebben wij voldoende bewijzen van de goede werking van ons product. Nu, als u meer dan 1800 tevreden klanten, wat wij kunnen staven en die ons product hebben gekocht, voorafgegaan met een GRATIS 30 tot 90 dagen test met 15 jaar schriftelijke omniumgarantie, bekijkt als aanzwaaien van tevreden klanten en voor u geen indruk maakt, dan is dat volledig uw zaak. Doch het gaat hier wel één tegen 1800, of dacht u nu werkelijk dat hotels, scholen, gebouwen, fabrieken alsook particulieren ons apparaat kopen en dealers en loodgieters onze producten verdelen omdat ze niet werken!! Uiteraard heeft u het recht wetenschappelijke studies in die richting af te wachten en wens u bij deze nog veel geduld.

Mr. Spijker, Voor u hetzelfde hoe u ons benaderd. Wat die DVGW testen betreft heb ik u wel degelijk een antwoord gegeven, de reden waarom u dit weer aanhaalt is omdat u verbitterd bent omdat u geen GECI apparaat hebt aangetroffen bij die 300 testen, en dit omdat ons product in Duitsland zo niet noemt!!! Onze firma GECI is een Belgisch bedrijf en heeft met DVGW niets te maken.
En of u nu gelooft of niet gelooft betreffende de werking van ons product, omdat deze niet door DVGW is getest, is dit uw zaak. Wij zijn zelf al ruim 8 jaar bezig om ons product te laten testen door Test-Aankoop, doch wij worden steeds genegeerd, als ze testen doen met fysische waterontharders halen steeds producten van de markt waarvan ze weten dat er klachten van zijn binnengekomen om op die wijze te kunnen aantonen dat men beter af is met milieuvervuilers, doch daar komt weldra verandering in.
Wat u verder vraagt omtrent dezelfde hardheid na ons fysisch apparaat, stel ik mij de vraag of u wel op de hoogte bent over waterontharding. Natuurlijk blijft de kalkgehalte hetzelfde, een fysisch apparaat haalt toch geen kalk uit het water zoals bij een ionenwisselaar. Het verschil is dat men hier dan spreekt over dezelfde hoeveelheid graden kalk, doch over zachte kalk met als naam “ARAGONIET”, het water voelt veel zachter aan en zeepranden in lavabo’s, of baden is dan verleden tijd. + nog meer andere voordelen, zonder verdere onkosten of opnieuw te moeten hernieuwen, alsook zonder milieuvervuiling. Wat u bezit is een ionenwisselaar en die is afstelbaar omdat uw toestel de te vele, doch noodzakelijke mineralen via de harskolom uit het water laat verwijderen en dit is uiteraard wel chemisch te testen! Verder heb ik persoonlijk meer dan 25 jaar ervaring in het plaatsen van ionenwisselaars en ben ik dus voldoende op de hoogte betreffende waterontharding, of hoe u ze noemt. Daar ons product aan onze klanten natuurlijk zacht water bezorgt, mits behoud van calcium en magnesium noemen wij ons apparaat wel degelijk een waterontharder of watervezachter !! En wat speelgoed is laat ik aan u over.

Met vriendelijke groet
Firma GECI

"8 jaar bezig om door Test-Aankoop in de test te laten opnemen." Wat bedoel je daar precies mee?

Als (ex-)lid van T-Aankoop kon ik me soms ergeren aan hun selectie van te testen producten.

Bvb Frigo zonder vriesvak van het merk BEKO was in de winkel (Kre...)de goedkoopste en zelfs volgens haar etikettering zuiniger dan alle andere (dure) modellen. Maar Beko kwam helaas niet voor in de test.

1800 klanten is geen tastbaar bewijs. Er zijn er duizenden die met overtuiging meededen aan een pyramidespel of aandelen kochten van Lernout en Hauspie. Er waren er ook bij met hoge studies.

Beste verkoper,

hoe reageer u op dit artikel

http://www.water.eau.be/NL/eau/dossier3/Q1.htm

Dat al de magnetische ontharders in het buitenland niet werken en dat er in Belgie wel 1 werk is voor mij ongeloofwaardig.

Mvg,

Pierre Thienpont

ook onder de naam kalk-o-magic is bij DVGW niets te vinden.
als u van mening bent dat uw apparaat werkt laat dit dan testen, dat u door test aankoop wordt genegeerd zegt wellicht genoeg over het product.

Firma GECI,

Jullie antwoord is even nietszeggend als lachwekkend.

Ik neem in elk geval nota van het feit dat jullie zelf toegeven dat er geen wetenschappelijke studies zijn die de effectiviteit aantonen. Dus het "bewijs" van die prof. Franze waarnaar op jullie website verwezen wordt heeft nul en generlei wetenschappelijke waarde.

Die 1800 zogenaamd tevreden klanten willen inderdaad niets zeggen; ten eerste kan zoiets nooit gecontroleerd worden en ten tweede is het nu eenmaal zo dat sommige mensen makkelijk bedrogen worden.

De "garantie" die jullie bieden is m.i. niet het papier waard waar het op gedrukt staat; indien het onmogelijk is de werking van het toestel objectief vast te stellen, hoe kan je dan bij discussie ooit succesvol beroep doen op een garantie?

Wat dat graag in de belangstellng staan betreft, daarvoor doe ik het hier niet. Ik heb er enkel een probleem mee dat zaken gepromoot en voor een stevige pijs verkocht worden waarvoor geen letter bewijs i.v.m. de werking bestaat.

Iedereen doet wat hij/zij wil maar ik zou nog eerder een pastoor/mollah/rabijn (vul in volgens overtuiging) m'n waterleiding laten zegenen en hopen dat dat de kalk weghoudt; effectiviteit even bewezen als van jullie toestel, maar waarschijnlijk goedkoper.

Werner

Beste mensen,

En dit ter einde discutie voor iedereen!

Sommigen komen nu met testonderzoeken naar boven via Test-Aankoop, andere met testen uit andere landen, wel beste mensen dat is allemaal al oud nieuws en weet dat het laatste woord over waterontharding/ontkalking zeker nog niet is gevallen. Wij weten zelf ook dat vele fysische apparaten totaal niet of maar gedeeltelijk werken, maar dat heeft men ook bij ionenwisselaars. Er zijn nu eenmaal firma’s en er zullen er ook steeds blijven bestaan die het niet zo nauw nemen met de eerlijkheid. Ook blijven er voor en tegenstanders op alles wat de wereld te bieden heeft en nog zal aanbieden. Ook mag iedereen uiteraard zijn vrije mening uiten, voor mijn part zelfs dagen lang. Persoonlijk heb ik daar geen bezwaar tegen, enkel vind ik het teleurstellend dat natuur en milieu steeds de nadelen moet ondergaan omdat niet alles wetenschappelijk te bewijzen valt en sommigen slimmer willen zijn dan de natuur!

Nu wat onze firma aangaat is dat wij met onze vrijblijvende GRATIS test met schriftelijke 15jaar omniumgarantie, aan iedereen de kans bieden om ons systeem zelf te kunnen ervaren en het zachte water te kunnen aanvoelen, zonder invloed van andere meningen die ons product niet kennen, zonder invloed van positieve of negatieve wetenschappelijke testen, zonder enige risico te lopen om bedrogen te worden, alsook later te moeten ervaren toch een kat in een zak te hebben gekocht. Positief kennen wij bij onze GRATIS 30 dagentesten, de ene keer 7, de andere keer 8 verkopen op 10, dat is een gemiddelde van 75%. Nu hoor u al aankomen van, waarom hebben die andere het dan niet aangekocht, wel sommige poetsen niet graag of hebben daar geen tijd voor om bv. calcium en magnesiumstof, of zachte kalkdruppels weg te vegen wat trouwens zonder chemicaliën simpel te verwijderen is met een vochtige doek of spons. Een andere reden is financieel, in de minderheid kennen we de twijfelaars, die meestal eerst een referentielijst vragen doch eerder, of steeds alleen raad of suggesties, (recht of onterecht) van anderen blijven volgen, zonder gebruik te maken van onze referentielijst ! En dan kennen we ook nog mensen die op alle vlak ons systeem eerst afbreken (dit vóór de test) alsook ons apparaat vastberaden terugbezorgen, doch enige tijd later het toch kopen, hetzij dan wel bij één van onze verdelers….

In ieder geval staan wij zuiver in onze schoenen in dwingen niemand ons systeem te kopen en bieden enkel een vrijblijvende test aan. Wat Test-Aankoop betreft wil ik dit even kwijt. Wij hebben tot aanraden van onze klanten Test-Aankoop gecontacteerd en voorgesteld om ons systeem uit te testen. Als antwoord kregen we, dat zij niet kunnen en mogen ingaan op verzoek, om producten uit te testen omwille van concurrentiele reden. De eerlijkheid is en blijft onwillekeurig producten van de markt te halen en uit te testen of men dat nu wenst of niet.

Persoonlijk vind ik dit uiteraard ook terecht en het eerlijkste. Doch wist niet hoe Test-Aankoop werkte. Niettemin onze aanvraag al dateert van 1999 zijn er in 2003 fysische waterontkalkers/ontharders samen met klassieke toestellen getest, waarbij weeral is gebleken men alle fysische toestellen over één en dezelfde kam scheren, alsook steeds enkel elektromagnetische toestellen worden getest en geen enkel met permanente magneten, wat een enorm verschil is. Aldus fysische waterontharders nu wel in mindere vorm dan vroeger doch minder vertrouwelijk laat overkomen en dit enkel omdat wetenschappelijke resultaten wegblijven. Wat wij ten zeerste betreuren is dat onze producten na 8 jaar nog steeds niet van de markt zijn gehaald en dit ten onrechte van vele gedupeerden klanten en leken op gebied van waterontharding die geen weet hebben dat er ook goede en betrouwbare producten op de markt zijn. Wij krijgen herhaaldelijk ook de vraag van klanten na een 30 dagentest hoe het komt dat Test-Aankoop onze toestellen nog niet heeft voorgesteld als ecologisch en economisch product. Ja, wie zijn wij?

Met vriendelijke groet
Firma GECI

Nb. Alle negatieve en naamloze mails worden voortaan genegeerd ook negeer ik vanaf nu elke verdere reactie op dit antwoord.

De werking van de magneten kan men niet onderbouwen. Leveranciers bieden het product aan voor een laag drempelig bedrag en bestaan, als bedrijf, meestal niet langer dan 6 tot 12 maanden. Ik ben nog steeds niemand kunnen vinden die zijn geld heeft terug gekregen? Wel veel mensen die er ontevreden over zijn!

Op bijv. de site van TSD (Amfa 2000) wordt een grafiek getoond waarin doorstroom snelheid en effectiviteit worden uitgezet. De gemiddelde tapsnelheid van water uit een kraan in een woonhuis is < 600 l/uur wat neer komt op ca. 0,6 m/s door een 22mm leiding. Men geeft met hun eigen grafiek aan dat de effectieviteit bij 0,6 m/s slechts < 20% is. Zelfs bij een stromingssnelheid van 900 l/uur die je ongeveer zal bereiken wanneer je de kraan volledig opendraait is de effectiviteit nog steeds minder dan 30%. Alleen het feit al dat men dit op de site plaatst geeft wel aan dat men gokt op de onwetendheid van de mens en er niet mee zit om mensen te misleiden.

€125,- lijkt niet duur maar is het wel als het product niet werkt!

Algemeen: De zichtbare kalkaanslag wordt voor >99,9% door calcium ionen veroorzaakt. Magnesium ionen geven ook aanslag echter is dit nagenoeg niet zichtbaar en magnesium heeft tevens een reducerend effect op calcium aanslag. Minder zeep verbruik, wat tevens wordt geclaimd bij toepassing van de magneten, kan alleen wanneer de hardheid werkelijk wordt verlaagt bijv. door ionenwisseling. Dit kun je zien op ieder pak wasmiddel waarop verbruik naar hardheid wordt aangegeven.

Mocht je overwegen een ontharder aan te schaffen, laat je dan voorlichten door een betrouwbaar bedrijf als bijv. Honeywell (Kalteccool of Kaltecsoft). Dit soort bedrijven heeft een naam hoog te houden!

Pas verschenen in Test-Aankoop:

Is het nodig een ontharder te installeren ?

De problemen als gevolg van kalkaanslag zijn te vermijden, meer bepaald door de temperatuur van de verwarming en het warm water onder de 60°C in te stellen. Zolang het water geen hardheid van 30°F heeft, raden wij aan geen waterontharder te installeren, en al helemaal niet wanneer uw installatie nog loden onderdelen bevat.

Voordelen : zachter water, een lager verbruik van wasmiddelen, en een minder snelle kalkaanslag in huishoudapparaten.

Nadelen : een waterontharder moet geregeld afgesteld en onderhouden worden. Wanneer de filter slecht onderhouden is, vormt die een broeinest van bacteriën. Wanneer de filter slecht afgesteld is, zit er te veel natrium in het water dat dan te alkalisch is, en dat is slecht voor de gezondheid en voor aandoeningen aan hart en bloedvaten ; het water kan ook metalen leidingen doen corroderen.

Tegen welke prijs ? Volgens een door het Waalse Gewest bestelde studie kost de vervanging van huishoudapparaten, kranen, ontkalkende wasmiddelen, enz. een huisgezin ongeveer € 185 per jaar extra. Het gebruik van een ontharder wordt op € 250/jaar/huisgezin geraamd.

Een kostbaar goed om te beschermen

Veel te veel waterstalen blijken trouwens nog hard te zijn, waardoor mensen een waterontharder installeren. Maar slecht afgestelde en/of onderhouden waterontharders zijn dikwijls nog slechter voor zowel de leidingen (corrosie) als de gezondheid. Een oplossing zou kunnen zijn de waterbedrijven een centrale verzachting te laten uitvoeren op de grote waterwinningen, zoals dat in Zweden en Nederland al gebeurt. Volgens een studie van de CILE (Compagnie Intercommunale Liégeoise des Eaux) zou men het water met dat systeem de ideale hardheid van 15°F kunnen geven voor een meerprijs van €0,25/m³. Maar daar zijn langetermijninvesteringen en politieke bereidheid voor nodig.

In afwachting daarvan vragen wij een certificaat voor de waterontharders en de verplichting om die door een vakman te laten installeren en ten minste één keer per jaar te laten onderhouden.

De onbetwiste Beste Koop

Leidingwater is:

goed om te drinken, onze tests tonen dat aan;
niet duur, 1liter leidingwater kost gemiddeld € 0,0023 tegen € 0,2 à 0,48/l voor water in flessen. Dat water is dus 87 tot 208 keer zo duur als het water dat uit de kraan stroomt;
altijd beschikbaar,
en schoon, als product op zich, want het brengt geen afval of vervuiling met zich mee door verpakking, transport, enz.

In Nederland wordt water inderdaad centraal onthard,echter dit mag maar tot 8 duitse graden onthard worden , met een waterontharder zoals ik die nu heb is de hardheid 5 duitse graden.
mijn waterontharder ( JUDO bioqell mini ) heeft tevens 2 titanium anodes waarover een klein beetje vrije chloor gemaakt wordt om de harsflessen te desinfecteren.

Het kantoor van JUDO voor de benelux zit in Wemmel(Belgie)
zij hebben mijn waterontharder ook in gebruik genomen en afgesteld.

de groeten vanuit Nederland

@ iedereen,

Het is belangrijk dat jullie een verschil maken tussen een waterverzachter (waterontharder, ontkalker) en een kalkneutralisator (ook wel elektonische ontkalker genoemd, ondanks dat dit geen ontkalker is!!!).

Er is maar 1 type toestel dat jullie zacht water kan leveren en dat is de traditionele verzachter met harsen. Hier spreken we van een chemische waterbehandeling: de samenstelling van het water wordt veranderd door een uitwisseling van ionen nl. door Calcium met Natrium uit te wisselen, verkrijgt men zacht water.
Zouttabletten worden aangewend om de Natrium-ionen terug op het harsbed te verkrijgen en terug x-aantal m³ zacht water te kunnen bekomen.
Hoe zacht het water na de verzachter bedraagt, hangt van de afstelling van het resthardheidsventiel af.
Geadviseerde resthardheden zijn ook nog eens afhankelijk van het gebruikte materiaal van buizen:

* Galva: resthardheid 10 °F
* Koper: resthardheid 8-10 °F
* Kunststof, buis-in-buis: resthardheid 5-8 °F

Deze toestellen hebben hun degelijkheid al meer dan 40 jaar bewezen.
Tegenwoordig zijn de iets duurdere verzachters op de markt uitgerust met een desinfectie-eenheid en een tegenstroombezouting waardoor hun jaarlijks zout- & waterverbruik drastisch worden teruggeschroefd.
Indien er een jaarlijks waterverbruik is van 175m³/jaar of een 500 liter/dag (gezin van 4 à 5 personen), de hardheid 35°F bedraagt, kan men een zoutverbruik hebben van een 110kg/jaar.
Dit getal is afhankelijk van merk tot merk. Zonder tegenstroombezouting kan dit een in een verbruik van 160 tot 275 kg resulteren.

Prijzen voor een verzachter met tegenstroombezouting met desinfectie variëren van een € 1250 - € 2500, afhankelijk van waterverbruik en de hardheid van het toevoerwater.
Er zijn goedkopere toestellen, maar zonder de desinfectie en tegenstroombezouting, prijzen van € 900 - € 1500.

Jaarlijks onderhoud van deze installatie is nodig, prijzen variëren daar van een € 50 - € 150, afhankelijk van de geleverde prestaties.

PAS OP MET HUURKOOP VAN VERZACHTERS: DIT IS OPLICHTERIJ EN DE DESBETREFFENDE FIRMA VERDIENT ER GOED AAN!!!

ALLE ANDERE TOESTELLEN LEVEREN GEEN ZACHT WATER, maar water waar de kalk fysisch veranderd is d.w.z. dat de kalk zich in fijne poederdeeltjes mee beweegt in het water. De kalk zet zich niet vast in de leidingen over een bepaald aantal meters, de afstand is ook hier afhankelijk van merk tot merk. Zodra het water echter verwarmd wordt (55-60°C), zal er terug kalkafzetting plaatsvinden op het verwarmingselelement hetzij anode, warmtewisselaar, doorstromer of wat dan ook.
Tevens zal het koude water terug kalksporen achterlaten op aanrecht, kranen, doucheschermen,... wanneer het water terug in contact komt met zuurstof m.a.w. als het uit de kraan stroomt.
Maar nogmaals, met deze apparaten krijgt men GEEN ZACHT WATER!!!

Prijzen variëren van € 100 tot € 3000.

Dus conclusie:

1. Alleen zacht water met een waterontharder
2. Resthardheid instellen afhankelijk van type buis
3. Goedkope waterbehandeling resulteert in een teleurstelling
4. Electronische ontharder is GEEN ontharder, maar neutralisator en geeft GEEN ZACHT WATER.

Mochten er nog vragen zijn, stel ze gerust, ik zal jullie graag adviseren.

Groeten,

Johan

Beste mensen

Het blijkt toch maar weer dat de meningen blijven verschillen over de magneten. Het enige wat mij opvalt is dat diegenen die zeggen dat het niet te vertrouwen is blijkbaar mensen zijn die het niet gekocht hebben of nooit zouden kopen, dus deze gaan van de zogenaamde tests uit die er volgens andere niet gebeuren. enkel de verkopers prijzen dit in de hemel. En soms ook individuen die zulks in de gamma of dergelijke gekocht hebben zonder het noemen van een merk, WEL DEZE ZIJN VOLGENS MIJ DE BETROUWBAARSTE. Maar hiervan zeggen de verkopers dan weer dat deze niet voldoen.

Het beste tegen kalk (verstening van de kalk)is nog altijd het warm water op maximum 60° zetten
De kopjes van de kranen in azijn laten weken( af en toe )
De douche en bad na gebruik even droogmaken met een aftrekker
Indien er echt heel veel kalk in het water zit ook zonder verhitting dit melden aan de watermaatschapij deze moet daar iets aan doen indien te veel klachten.
Proberen van gebruik te maken van grond of regenwater.

Dit zijn de goedkoopste en milieuvriendelijkste oplossingen

Begrijp mij niet verkeert ik verkoop en plaats ook ontkalkers van alle soorten en merken.Maar ik weet uit ervaring dat 90% van de mensen die zoiets aanschaffen het niet nodig hebben.

Kalk aanslag en verstening van de kalk is niet hetzelfde. Kalk aanslag zijn de witte kringen die achterblijven na gebruik van kalkhoudend water. Deze zijn gemakkelijk verwijderbaar als ze nog niet opgedroogt zijn, en anders met azijn. Deze zijn ook onschadelijk voor leidingen en toestellen, ze zijn zelfs nuttig en gezond.

Kalk verstening komt voor bij het verwarmen van kalkhoudend water hoe meer kalk in het water hoe meer verkalking bij lagere temperatuur, Vandaar de boiler tot 60° max bij f30° kalk bij hogere kalkwaarden de boiler nog lager zetten of overschakelen naar regen of putwater.

De tests die ze doen met ontkalkers is het meten van de kalk in het water voor en na het toestel. Dit blijft hetzelfde bij magneten maar de kalk bind zich niet gedurende bepaalde tijd, en dit kan men wel testen maar niet meten.

MVG
Loveniers Bjorn

Allen,

ondanks de amusante en niet-ter-zake-doende bekvechterij in dit onderwerp, toch even terug naar de bottom line:

Heeft iemand goedkope (<200€) (magnetische of andere) waterontharders in gebruik, en zo ja, werken deze goed of niet?

Sorry, niet onder de 200 euro maar binnen kort laat ik die van gecci plaatsen bij een klant en dan weet ik meer

Groetjes
Bjorn

Is het nu nog niet duidelijk, een magnetische ontharder is GEEN ontharder maar een neutralisator, hierdoor krijg je GEEN ZACHT WATER.

Het enigste dat een waterontharder is, is diegene die werkt met uitwisseling van zouten, ik denk niet dat mijn vorig antwoord duidelijker kon zijn!!!

Mvg

Voor iedereen,

Dit is wel een forum van BONDBETERLEEFMILIEU, voor diegene die dat niet verstaan w.d.z. LEVEN IN EEN BETER MILIEU.

Gelieve magnetische waterontharders dan ook te promoten i.p.v. ze af te breken als met ze niet kent!

Enerzijds beschermd zulk systeem het milieu, en anderzijds is het veel voordeliger.

GECI geeft door zijn GRATIS 30 tot 90 dagentest aan iedereen de mogelijkheid om water dat onthardt wordt met permanente magnetisme zelf te ervaren.

Ik lees hier voor de zoveelste keer weer dik in de verf gezet, verkeerde informatie dat magnetisme geen zacht water geeft.

Indien men water behandeld met permanente magneten heeft men wel degelijk voelbaar zacht water, ik daag iedereen uit om het te laten voelen. Het water dat behandeld wordt door ons systeem geeft zelfs een helende werking bij huidirritaties.

Als met zulke toestellen niet verkoopt kent men het ook niet, dus geef de mensen dan ook geen onjuiste informatie.

Tenslotte even dit, stop met andermans producten af te breken als men het niet kent! Voor ons geldt maar één zaak, laat elke potentiële klant nu eens zelf mogelijkheid om te kiezen wat ze wensen en laat hen zelf ervaren wat voor hen het beste is. Bij ons kunnen ze dat door een vrijblijvende GRATIS 30 tot 90 dagentest. Is de klant niet tevreden wel dan stapt het gewoon over naar een ander systeem zonder enige risico bedrogen uit te komen.

Zelfs indien een klant zou kiezen voor een ionenwisselaar, dan in het nog interessant om ons apparaat te plaatsen vóór de ionenwisselaar. Reden; de ionenwisselaar mag dan afgesteld worden op Europese norm van 15 Fr. graden, wat voordeliger uitkomt aan zout en waterverbruik + minder milieutaks. Bijkomend voordeel, het water dat via de bypass wordt doorgelaten wordt dan ook behandeld en zal het alle kalk of ketelsteen in elke leiding zowel koud als warm geleidelijk afbreken en tevens beschermen tegen corrosie door een nieuwe dunne filmlaag aan te brengen. De ionenwisselaar moet dan nog enkel het teveel aan goede mineralen verwijderen en zal langer meegaan. Ook zal het water dan terug drinkbaar zijn!

Zijn er vragen laat het ons vrijblijvend weten.

Tenslotte, wees eerlijk en wijs met informatie!

Nb. wij reageren niet meer op agressieve of aanvallende mails en nogmaals, het is de klant zijn keuze wat het wenst, niet de onze, noch deze met ionenwisseling.

Met vriendelijke groet
GECI

Beste GECI,

Het is en blijft zo: een electronische of magnetische waterontharder of whatever hoe jij ze blijft noemen, geeft GEEN zacht water, dat zal elke vakman in de waterbehanddeling beamen.
Misschien kan je je beter eens informeren bij BWT of JUDO en vragen of hun AQA Total of Biostat een waterontharder is, ik weet wat je als antwoord gaat krijgen. Deze toestellen zijn de beste op de markt in hun soort en zijn uitvoerig getest.
De AQA Total kost tusen de €1500 - 2500, werk met electrodes die om de 300-400 m³ moeten gewisseld worden welke rond de € 120 kosten en is destijds al beste koop uitgeroepen door Testaankoop.
I've being there, seeing it all!!!

Beste allen,

zonder onbeleefd te willen overkomen; ik had een vraag gesteld aan mensen die zo een toestel GEBRUIKEN of iemand kennen die dat doet.

Visies over het feit dat het theoretisch niet kan werken ed zijn interessant, maar halen het niet bij "real life experience".

Dus, indien er mensen zijn die een goedkoop (Geci of andere) onthardingssysteem in gebruik hebben, graag jullie reactie.

Geachte Johan Ombelets,

Ik heb alle begrip dat u bepaalde merken naar voren wil schuiven, maar nogmaals het is niet u of andere vakmensen die moeten beamen of ons systeem het water verzacht of niet.
Het zijn enkel diegene die ons toestellen kennen of ons toestel willen uittesten die daar op kunnen reageren. Anderzijds vind ik in de verkoop het ook onprofessioneel dat zowel u als andere in de concurrentie elk fysisch systeem over de zelfde kam scheren.

Wat men bij waterontharding nog nooit is bij stilgestaan is dat men perfect kan samen werken in plaats elkaar af te breken en daar heeft iedereen baat mee, ook het milieu!

Nu, de reden dat het water dat met ons systeem is behandeld ook zachts is, kan men beter begrijpen met dit voorbeeld;

Neem nu een klontje suiker, dat is hard en ruw zo is onbehandelde kalk in het water ook als enig verschil dat kalk zich vasthecht en ophoopt met alle gevolgen van dien. Als men nu dat klontje maalt tot poeder, dan heeft men poedersuiker en is het zacht, wel dit gebeurd met de kalk behandeld met ons systeem, m.a.w. de structuur van kalk dat ons magneettoestel passeert wordt volledig verpulverd en zal enkel een spoor achterlaten van calcium en magnesium.
Oude aanwezige kalksteen kan enkel door de nieuwe kalkstructuur afgebroken worden zo kan elke boiler of doorstromer zichzelf herstellen, zonder dat men deze vooraf moet ontkalken. Enkel boilers moet men na een enkele jaren ontdoen van de kalkschilfertjes of kalkpap, m.a.w. gewoon eens ledigen zonder dat men hier de weerstand moet gaan vervangen.

De nadelen bij sommige en ik zou bijna durven zeggen bij de meeste fysische waterontharders is dat de structuurwijziging zich te vlug hersteld naar de oorspronkelijke vorm wat met ons systeem ruimschoots 48 uren behouden blijft bij koud water en ruim 24 uur bij warmwater vooraleer het zich gaat herstellen! Daarom kunnen wij ook eender welke installatie behandelen.

Een ander voorbeeld is dat wij ruimschoots 30 appartementsgebouwen hebben in Vlaanderen van eigenaars of beheert worden door syndicussen die ons systeem hebben uitgeprobeerd met één of 2 magneettoestellen naargelang de installatie en na de test + vergadering zijn overgegaan tot aankoop. Zij hebben wel degelijk beaamd dat het water veel zachter is geworden dan ervoren, alsook geen hardnekkige kalkaanslag meer te bespeuren was!

Tot slot deze is deze de laatste rechtzetting i.v.m. waterverzachting!

mvg GECI

Gecci schreef:

> Tot slot deze is deze de laatste rechtzetting i.v.m. waterverzachting!

Tot slot ... de laatste... : zo hebben we ze graag.

Dank u

Een waterverzachter werkend met regeneratiezouten werkt ,dit blijkt duidelijk.
Echter wat gebeurt er met de gebruikte zouten?
Wat met het water dat verloren loopt bij regeneratie?
Ecologisch is dit niet de beste oplossing.

De systemen die werken met magneetvelden kunnen alleen maar deftig werken als ze aangepast zijn aan de specifieke installatie. dwz diameter van de buizen ;lengte van de buizen ;debieten van verbruik enz... De vaste systemen zonder electriciteitsaansluiting zullen slechts in zeer uitzonderlijke gevallen voldoen aan de eisen van de gebruiker.

Zo daar gaan we weer, weeral iemand die andermans producten probeert af te breken om het zijne te kunnen verkopen.

Hier een goede regel voor iedere handelaar!

STOP met andermans producten in een zwart daglicht te stellen om zo indruk te maken op eigen product!!!!!

Diegene die zulke praktijken gebruiken hebben meestal niet veel te bieden en zijn enkel bang van de concurrentie.

Een goed product verkoopt zichzelf en blijft men verkopen, ook al bestaat er concurrentie!

GECI

is dit een advertentiesite voor geci??
zoja, stop er dan aub mee dit is niet zo'n goede reclame voor u.
ik heb zelf alternatieve ontharders ingekocht voor een groothandel in Nederland
-een magneet welke om de leiding heen werd geklemd van het fabrikaat kolk ( goedkoop maar werkt helaas niet )en de
-Magneta van de firma de Beer ( duur, en werkt ten dele als de juiste waterafname op het apparaat is aangepast)verder nog de - Biostat van Judo ( duur maar werkt wel zitten o.a. bij Mercedes fabriek )

vanuit Nederland

marc

Beste GECI,

Je zegt dat ik bepaalde merken naar voor wil schuiven, je doet zelf niets anders dan jou producten verhemelen!!!
Ik zie niet in wie jou product afbreekt om het zijne te verkopen, ik alvast niet.
Weet dan goed dat ik met beide merken niets meer te maken heb, ik heb destijds BWT en JUDO verkocht voor een sanitaire groothandel en ben jaren vertegenwoordiger geweest voor BWT Belgium en ik heb een goede verstandhouding met de mensen van JUDO, dus tegen mij moet je niet gaan beweren dat een neutralisator zacht water geeft, dat doet hij NIET!!!
Op dit moment werk ik nog steeds in de waterbehandeling, maar ik heb nog geen woord gerept over mijn eigen producten en voor het product wat ik nu vertegenwoordig.
Ik werk al 13 jaar in de waterbehandeling, maar wil niet dan de men geld uitgeeft aan iets wat niet werkt en ik wil daar de klant voor behoeden.
Verkoop een product dat werkt i.p.v. anderen te betichten dat zij hun producten willen aanprijzen!!!

En aan de rest die dit leest, ik zou zeggen, kopen die dingen van GECI, maar wel: niet goed, 100% geld terug garantie vragen!!!

Groeten

Johan

Beste Geci
Wat ik neergeschreven heb is de vrucht van jarenlange ervaring van contacten met klanten en leveranciers.
Geef ons één wetenschappelijke verklaring met practische proeven die bewijzen dat uw spul werkt in plaats van hier iedereen de huid vol te schelden omdat ze durven beweren dat het niet werkt!

iemand ervaring met Honeywell Kaltecsoft?? Verbruik???
Niet teruggevonden bij testaankoop.

Ik ben werkzaam bij een bedrijf wat is gespecialiseerd in stoomtechniek, stoomketels zijn afhankelijk van goede waterkwaliteit.
Daarom hebben wij een afdeling waterbehandeling en als ik daar roep waterontharden dmv magneten word ik direct de deur uitgeschopt.
Waarom?? zoals al eerder werd aangegeven de kalk verdwijnt niet uit het water dus kortom het water blijt even hard.
We hebben hier geen hardwater maar ik heb wel een ionenwisselaar.W
aarom dan toch een ionenwisselaar hoor ik jullie denken?? nou dat is vrij simpel geen wasverzachter,minder shampoo of andere vormen van zeep nodig tijdens douchen, waspoeder bestaat ook voor een groot deel uit wasverzachter ook hier weer minder van nodig, beter voor je huid.
En dit is allemaal heel gunstig voor ons milieu

O ja ik gebruik ongeveer 50kg zout per jaar dit kost mij gelukkig niets maar ik geloof dat de prijs per zak(25kg) op 13-14 euro ligt.

Pas 25 kg zout gekocht voor 7 euro.

Ik onlangs een huis gekocht. Een van de (overbodige)snufjes is een waterontharder. De hardheid van het water in Merelbeke is van 31-41 F. De waterontharder onthardt alle water (dus ook het koud water). Ik heb daar mijn vragen bij.

Ik zou dit toestel willen gebruiken, maar een handleiding ontbreekt. Heeft er iemand ervaring met een BAYARD (type maxi compact of zoiets) Kan je dit toestel zelf onderhouden ?

francis

dag fn,

heb er deze week nog eentje besteld (Maldegem)

http://www.allwaterexperts.be/

vriendelijke mensen, zullen je zeker helpen

gr

A

bedenk wel dat, ontkalkt water ook zijn nadelen heeft,stoom strijkijzer dat zeer vlug kapot kan zijn
ijsmaschienes in de horica die stampvol met algen komt te zitten wat veel mensen niet weten in de horica,en van dat algen water worden dan ijsblokjes gemaakt

bedenk wel dat, ontkalkt water ook zijn nadelen heeft,stoom strijkijzer dat zeer vlug kapot kan zijn
ijsmaschienes in de horica die stampvol met algen komt te zitten wat veel mensen niet weten in de horica,en van dat algen water worden dan ijsblokjes gemaakt

Geachte,
Dit is alles behalve een halszaak maar ik vind dat de gewone consument toch
wel wat assertiever mag worden.
Recent kochten we een waterverzachter bij de firma Bayard daar de vorige van
dezelfde firma het na 14 jaar begeven had. De eerste 'technicus' die we aan
huis kregen concludeerde, enigszins voorspelbaar, dat de herstelling duur
zou zijn en geen garantie op succes zou bieden. Dus een nieuwe dan maar...
Toen veranderde de man van technicus in verkoper en deed ons een aanbod
dat volgens hem natuurlijk onklopbaar was. Een supertoestel, van Bayard
nota bene, aan een zeer scherpe prijs. We vroegen even bedenktijd en belden
de firma Bayard zelf om hun prijs te vragen. Die prijs lag lager en omvatte
ook nog eens 50 kilo onthardingszout. Dus bestellen we het toestel bij de
firma zelf.
Na een aantal weken verschijnt de installateur mooi op tijd maar met een te
breed/groot toestel. Nochtans werd het vorige toestel (zij hebben
vermoedelijk toch een bestand met klanten) ook door hen geleverd en was de
'technicus annex verkoper' hier geweest. De installateur kon me niet helpen
net zoals zijn vorige klant waar hij ook niet had kunnen installeren,
verklaarde hij. Communicatie is bij Bayard blijkbaar een loos begrip. Geen
probleem want zijn collega werkt op zaterdag en die zou de klus wel klaren.
Nu bleek die zaterdag ongeveer drie weken later te vallen. Ondertussen vroeg
de man waarom ik niet bij de eerste technicus die bij ons kwam had gekocht.
Enigszins verbaasd vertelde ik hem dat zijn prijs hoger was dan die van
Bayard zelf waarop hij flegmatisch antwoordde: 'Had je bij mij gekocht dan
was het nog goedkoper geweest'.Wij waren erg verbaasd door deze
cowboymentaliteit van de technici van Bayard en begonnen ons af te vragen
of we niet veel te veel betaald hadden voor een product dat blijkbaar door
elke technicus/installateur/verkoper van Bayard in 'eigen beheer' wordt
verkocht ??? Nu terug naar ons probleempje. In Gent is het water ontzettend
hard en onze kranen (vooral die dicht bij het binnenkomen van de
waterleiding) lopen bijna niet meer door. Nieuwe kranen en/of leidingen zijn
een dure grap vooral als je net een waterverzachter van 1500 euro gekocht
hebt.
Ik e-mail Bayard een krijg een nogal bruuskerende mail terug waarin staat dat
het 'brute pech' was dat de installateur de verkeerde ontharder mee had en
dat het min of meer ons schuld was dat het lang zou duren omdat we enkel
op zaterdag beschikbaar waren.
Complete larie, dus ik mail terug met een ongeveer 8 data waarop we wel
thuis zijn waarop het antwoord luidt dat ik zelf contact moet opnemen met
de plaatsingsdienst. Daar hoor ik dat het onmogelijk is om voor de geplande
zaterdag te leveren ondanks het feit dat de verkeerde levering hun schuld
was. De mevrouw aan de lijn was vriendelijk, dat dient gezegd, maar tevens
ook onwrikbaar. Laat het duidelijk zijn dat dit geen klacht is over de kwaliteit
van hun producten maar wel een kritiek op hun manier van aanpakken.
Conclusie : wij wachten af hoeveel schade het uitblijven van de installatie zal
gedaan hebben en kopen nooit meer een verzachter of wat dan ook bij
Bayard. Andere consumenten zou ik aanraden de technici/verkopers van
Bayard tegen elkaar en de firma uit te spelen om zo een scherpe prijs te
bekomen.

Beste mensen,
ik lees hier allerhande onzin opdeze site.
Ik heb zelf al 15 jaar een regelbare magnetische "ontkalk" toestel staan en kan hierbij vertellen dat dit prachtig heeft gewerkt.
doch op dit moment is het debietmeetsysteem defect en ik kan je melden dat het resultaat al te merken is.
Ik ben dan ook op zoek naar een vergelijkbaar nieuw toestel.
groetjes, Saskia.
J.M. Pourtoy schrijft:
> Beste,
>
> ik ben op zoek naar het vriendelijkste en handigste systeem om water te ontharden van een nieuwe elektroboiler van 50 liter (merk Thermelec), zodat dgl. boilers inderdaad vanaf enkele jaren oud nog weinig meer dan kalkaanslag bevatten.
>
> Dank bij voorbaat,
>
> J.M. Pourtoy

Beste mensen;

Graag had ik vernomen of die zo genaamde Water ontharders " Kalk-o-magic " enz. wel degelijk werken want ik sta daar wel septisch over en vind het wel veel geld (€) voor wat Magneten als je die reklame mag geloven zou je zeggen waarom heeft heel de wereld dit dan nog niet!?

Mvg. DemRo

Beste Demro,

Ik ben ruim 1.5 jaar geleden voor de keuze komen te staan om een waterverzachter te plaatsen wegens verkalking van de ingebouwde boiler van ATAG.

De voordelen van magnetisch ontkalker leken inderdaad fantastisch en ben ik ook op zoek gegaan naar een werkende installatie. Ik heb ook wat wetenschappelijke literatuur doorworsteld in de hoop wat zicht te krijgen in de fysische/chemische werking van die toestellen.

Alles heeft te maken met de vorm waarin de kalk neerslaat, blijkbaar wordt aragoniet (de niet klevende variant) veel meer gevormd na behandeling met een magnetisch veld. De wetenschappers zijn er zelf nog niet uit hoe het precies werkt en hoe groot het effect wel is.

Ik heb de gok gewaagd en in maart 2006 hebben we een toestel van A-engineering geplaatst. We hebben sindsdien zeer weinig kalkaanslag en geen enkel probleem meer met de ATAG boiler (zelfs zonder de reeds sterk aangeslagen boiler te vervangen).

Financiëel plaatje:
-1300 euro kostprijs, boiler niet vervangen, (+500), geen waterverzachter (+1200), geen zout of onderhoud (100 euro per jaar ?), geen extra waterverbruik '+10 euro/jaar), wel een beetje electriciteitsverbruik (-10 euro/jaar)....

De rekening is dus nu reeds positief.

Ecologische plaatje: heel positief, vooral doordat er geen zouten in het milieu worden gebracht...

Wat mij betreft een aanrader, alleen vragen ze veel geld voor een maar heel klein en technisch niet eens zo complex toestelDD

PAS OP: er zijn waarschijnlijk hééél vééél bedriegers in deze business. Ik heb ook de stap pas gezet omdat ik bij A-Engineering een 'niet tevreden, geld terug'- garantie had van één vol jaar....

Hallo Demro,

Alles heeft te maken met de efficiëntie van het magnetisch veld. Als je je nog iets herinnert van de fysicales, dan weet je dat een magneetveld een gevolg is van bewegende lading.
Een spoel waar lading doorloopt, is een flinke magneet (cfr transformator). A-engineering werkt met een spoel over je waterleiding die dankzij 50 Hz wisselspanning 100 keer per seconde een tegengesteld magnetisch veld door het water stuurt.

Ze doen dit omdat uit allerhande tests is gebleken dat het magnetisch effect beïnvloed wordt door de snelheid waarmee het water door het magnetisch veld beweegt. De kracht waaraan de ionen (geladen deeltjes) in je water worden blootgesteld is namellijk functie van de snelheid van de verandering van het magnetisch veld. Bij een vaste magneet dus afhankelijk van de snelheid van het water. Door het magnetisch veld snel te laten variëren, elimineert de techniek van A-Engineering dat probleem heel erg grondig. Hoe krachtiger het veranderend magnetisch veld op die ionen inwerkt hoe langer het effect van de 'magnetisatie' blijft duren. Let op de quotes, deze laatste omschrijving is pseudo-wetenschap en/of esoterie, er wordt helemaal niet gemagnetiseerd...

Het chemisch/fysisch principe is nog niet heel erg duidelijk, maar ik stel me zo voor, ik weet niet of dit een wetenschappelijk perfect sluitende verklaring is:

Ionen en andere vaste geladen deeltjes in ons water worden door de watermolecules (dipolen) omkapseld en zijn daardoor niet beschikbaar als nuclei voor de condensatie van de kalkdeeltjes. De grootte en richting van de kracht op ieder geladen deeltje in dat magetisch veld is afhankelijk van de lading (+/-) van het deeltje. Zo wordt een andere kracht uitgeoefend op de ionen en de watermoleculen. Die omkapselingen worden verbroken en zo komen die nuclei beschikbaar voor de depositie van kalk. De kristalvorm van de kalk wordt blijkbaar beïnvloed door de aard en/of de hoeveelheid van die nuclei. Het merendeel van de kalk slaat na die 'magnetisatie' neer als aragoniet (bepaalde kristalvorm van kalk). Dat aragoniet blijft kleine aparte kalkbrokjes die netjes met het water meespoelen en zich niet vastzetten op de buizen.

De verkopers vertellen ook dat die methode er ook voor zorgt dat reeds aanwezige kalkaanslag traag meer zeker verdwijnt. Hoe dit gebeurt is onduidelijk. Hier stel ik me ook enkele mogelijke mechanismen voor:
Een scheurend effect of misschien doordat de oude kalkaanslag gedeeltelijk oplost in je water en niet meer neerslaat of zelfs omgezet wordt tot aragoniet.
Ik heb geen aanwijzingen dat dit herstellend effect niet zou voorkomen, integendeel.

Dit verhaal toont ook netjes aan waarom die permanente magneten hoogst waarschijnlijk niet zo efficiënt zijn als de electrische oplossing van A-Engineering.

Ik volg mijn electriciteitsverbruik redelijk goed op, maar een sprong in mijn verbruik heb ik niet kunnen vaststellen rond de periode van aankoop. Ik moet mijn meterke er eens op plaatsen, maar het stopkontakt zit wat verborgen...

Ik hoop je hiermee wat wijzer gemaakt te hebben...

Luc

Ik heb geen woord gerept over die meerdere toestellen. Ook bij mij kwam dat ter sprake want ze wilden ook een toestel plaatsen na mijn zonneboiler, net voor de ketel die naverwarmt. Het argument is de tijd dat het water stil staat in de zonneboiler, waardoor het effect mogelijk al verdwijnt net voor het meest kritisch punt voor de verkalking... Ik heb geprobeerd met één toestel, gewoon op de koudwaterleiding beneden, die dus alle water behandeld en alles werkt zo ook...

Luc

Bedankt voor alles ik doe namelijk een spreekbeurt voor school over waterontharders.

grtz,aardbeienfeetjeuh

Ge kunt u ook een watervitaliser nemen, die werken ook fysisch en doen 't goed. Nemen niet alle kalk weg, maar wel 't grootste deel en hebben geen onderhoud nodig en belangrijke gezondheidsvoordelen. Informatie bijv. www.quavita.com of www.leliveldvitaliser.eu .

Ik heb veel ervaring opgedaan met veel watervitalisers.  Als die zorgvuldig worden afgestemd op de woning, situatie en gebruikers hebben we gemerkt dat er geen hardnekkige aanslag meer is te bespeuren van calciumcarbonaat.  Ik heb goede ervaring met gebruik van een GECI toestel met permanente magneten in combinatie met een Tri-O-Liet aqualizer.  Bijna iedereen proeft onmiddelijk dat het water zachter en lekkerder smaakt.  Het probleem is dat met veel watervitalisers het resultaat niet hetzelfde is omdat in veel gevallen ook het elektriciteitsnetwerk ontstoord moet worden.  Als we gevitaliseerd water met een elektrische boiler of waterkoker opwarmen is de vitaliteit snel weer verdwenen en gaat het kalk weer in calciet kristaliseren in de plaats van aragoniet bij vitaal water.  Op mijn lezingen leg ik dit haarfijn uit.  

"Waterontharders" degradeerde tot een reclamegebeuren.

Dank zij regenwater ken ik ook geen aanslag van "Calciumcarbonaat" is veel goedkoper bovendien

Beste luc,

 

Ben ook op zoek naar iets van dit soort waterontharders en wil vragen hoe het juist noemt en als je er tevreden van bent

Alvast bedankt