WC-perikelen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste,

Denk dat iedereen op dit forum ook wel begaan is met het waterverbruik van zijn woning. Heeft dus niet met energie te maken, maar stel de vraag toch.

1. Volgens de nieuwe regelgeving, in Leuven alvast, moet zwart of grijs regenwater gescheiden worden afgevoerd van het regenwater. Dit om de concentratie van vuiligheid hoog genoeg te krijgen zodat de zuiveringsinstallaties hun ding kunnen doen.
2. Een septische put kunnen we nog niet plaatsen en naar ik dacht te weten, mag zelfs niet meer in Leuven. Zelfde reden als hierboven.

Nu heb ik volgende probleem:
Mijn geurafsluiter raakt verstop met WC papier dat een stevig goedje vormt. Soort van vloeibare papier-maché.
Vrienden van mij hebben hier geen problemen mee omdat het WC papier eerst verteert in een septische put (toen mocht het nog) en omdat een goede regenbui hun volledige afvoersysteem eens goed doorspoelt.
Daar ik mijn regenwater maximaal wil benutten zal het laatste niet vaak of amper het geval zijn.

Oplossingen?
* Met belachelijk veel water de WC doorspoelen. Maar daar krijg ik een slecht geweten van.
* bestaat er misschien WC papier dat snel oplost ofzo?
* uiteindelijke oplossing: een composttoillet. Komt er zeker, maar kunnen we pas doen in de eindfase van de verbouwing en dat is nog zo'n 2 jaar. En ik heb geen zin om elke x aantal maanden... juist.

Wie weet raad?

Pieter Maes.

Reacties

@ allen,

Ik moet dit weekend ons afvoercircuit uitbreiden en heb een vraagske ivm die afvoerbuizen die gewoon in elkaar geschoven worden, niet gelijmd. Mogen die koppelingen onder de beton bedolven worden? Of zijn na 15 jaar die rubberen dichtingsringen verduurd en moet ge uwe vloer openbreken om die te vervangen. Heeft iemand daar ervaring mee of bedenkingen bij?
Alvast bedankt.
Groetjes,
Frank