Welk type zonneboiler zou je adviseren?

Hallo allemaal,

Je hebt diverse typen zonneboilers op de markt. Onder andere stalen vaten die geëmailleerd zijn en vaten die gemaakt zijn van RVS.

De RVS vaten zijn duurder (ik weet niet precies het prijsverschil, want dat verschilt ook weer per type). Maar de stalen vaten die geëmailleerd zijn, hebben een magnesium anode, die moet voorkomen, dat de stalen vaten gaan corroderen. Die magnesium anode moet ongeveer elk jaar tot 1½ jaar vervangen worden door een installateur. Zo'n anode kost plusminus € 45,- en dan komen daar de voorrijkosten en uurloon van de installateur nog over heen. Al met al toch een redelijke kostenpost elke 1½ jaar.

Is het voordeliger om toch een RVS uitvoering aan te schaffen? Wie heeft daar ervaring mee?

Reacties

ik hoop dat een opofferingsanode eerder 2a4 jaar mee gaat;-).  Is het idd zo kort, zou ik een grotere anode plaatsen een volgende keer.  Maar ik ga er ook van uit dat de anode  verbruikt wordt volgens de kwaliteit van de bufferkwaliteit.  Ik heb 10 jaar een warmtepompboiler gehad waar de anode na 10 jaar nog OK was.  Of ook; was de instructie dat ze om de 18 maanden na te laten kijken?

Of ook: er zijn toestellen die aangeven dat de anode te vervangen is.  

Maar RVS geeft je wel de gemoedsrust dat het niet roest.

Walter

@ walter:

Ik weet niet of het idd zo kort is. Het kan ook een verkooppraatje zijn van de fabrikant. Aangezien ik er geen ervaring mee heb, ga ik ervan uit dat die informatie klopt. Als leek kunnen fabrikanten je van alles op de mouw spelden :-(

Bedankt voor je reactie.

Kan je een link geven van de info van de offeranode?