Welke dikte aan steen(rots)wol om de passiefhuiswaarden te bereiken ?

Hoeveel rotswoldikte is nu eigenlijk nodig om aan de passiefhuis-isolatiewaarden te voldoen ?

Reacties

Hoeveel rotswoldikte is nu eigenlijk nodig om aan de passiefhuis-isolatiewaarden te voldoen ?

Ja, idd, een passiefhuis is heel wat, maar te beginnen met isoleren, me dunkt. En na veel leeswerk, ziet men soms door bomen niet meer in het bos. Maar om die waarden te halen moeten toch minimum diktes (volgens de isolatiewaarde van het product) bereikt worden. Ik hoop gewoon dat iemand zijn wedervaren op dit vlak komt te vermelden. 

Voor minerale wol zit je rond 25cm in de muur.  Maar dat is maar een richtwaarde.  

Zoals Waldtech zegt; het hele plaatje moet kloppen.  Meer dan gemiddeld ramen is misschien meer nodige isolatie in de muren, 'veel dak' met veel isolatie vraagt misschien minder isolatie isolatie in de muur; een massiefbouw vraagt iets minder dikke isolatie omdat ze niet onderbroken wordt het houten skelet, een houtvezelplaat aan de buitenkant telt misschien ook voor enkele cm isolatie....

Onderstaande link geeft wat richtwaardes, maar zeker niet zaligmakend.  Bv er wordt hier voorgesteld dak en muren van een PH even isolerend te maken.  Ik zou argumenteren dat het wat goedkoper is het dak beter te isoleren.  

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/ruwbouw/isolatie/24232/je-wonin…

Die opgegeven richtwaardes zijn inderdaad zeker niet zaligmakend. Je komt er amper mee op het randje van passief.

Naar mijn ervaring zou je die zeker maal 1,5 moeten doen.

Advies: Leer sketchup en koop de PHPP plugin. Dan weet je waar je moet isoleren. En het is goed te doen hoor. Sketchup leer je in een paar dagen.