Zacht water

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik woon sinds 2.5 jaar in een K28 woning.
Aangezien we voor de verwarming niet veel vermogen nodig hadden, monteerden we een Vaillant HR wandgasketel, met ingebouwde "geizer".
Nu blijkt dit toestel helemaal niet opgewassen te zijn tegen kalk, aangezien telkens de hele warmtewisselaar moet vervangen worden (kosten +/- 200 euro) Uiteraard is het niet verantwoord om dit om de 2.5 jaar te laten doen, en is dit toestel (ondanks alle verdere technische snufjes) eigenlijk niet opgewassen tegen zijn taak. Half Vlaanderen heeft immers met hard water te maken.

Ik heb nu twee mogelijkheden;
1. Ik schaf mij een waterverzachter aan.
Welke systemen zijn efficient (en betaalbaar); er bestaan de traditionele toestellen, maar ook de magnetische. Wie heeft hier ervaring mee?
2. Ik sluit mijn geizer aan op regenwater. Strikt genomen mag dat niet (mengkranen) maar het zou een gemakkelijke, goedkope, en efficiente oplossing zijn. Op het regenwatercircuit staat een gaasfilter, maar er is geen verdere behandeling. Zijn er ernstige gezondheidsrisico's?

Zijn er nog mensen met dergelijke ervaringen, of mensen die mij goede raad kunnen verschaffen?

Dank bij voorbaat.

Dimi
www.1000-poot.com

Reacties

Ik heb met veel belangstelling de mening van vele mensen die problemen hebben met de kalk in het water.
Ik zelf ben namelijk al vele jaren testen aan het doen ,en ben tot de konklusie gekomen dat een zeer goede en betaalbare oplossing een oplossing is die het water niet alleen zachter maakt ,maar de oerbron en vitaliteit van het water verbetert ,daarom heb ik een oplossing met een klein vatje waarin het water magnetisch verzacht (heel speciale procedure ) dus niet een magneet rond een buis met snelbinders ,maar een wetenschapelijk bewezen manier die door universiteit in leuven erkent is.
Om het water zijn natuurlijke vitaliteit terug te geven worden er resonantie materialen en kwartsen gebruikt.
Alle info op www.vitaq.be groeten marc

Marc,

"de oerbron en vitaliteit van het water verbeteren dmv een heel speciale procedure (een klein vatje waarin het water magnetisch verzacht wordt mbv resonantie materialen en kwartsen)" lijkt me pure oplichterij

Denk niet dat een "universiteit in Leuven" (is dat de universiteit? Zo ja, welke prof, welke dienst, welk rapport, ...) zich daartoe zal verlagen.

hoog tijd dat er voor dit forum iemand wordt aangesteld die alle "bijdragen" die bedoeld zijn om (goedgelovige) bezoekers iets aan te smeren verwijderd!

anders is het nadien: ik heb zo'n klein vatje waarin het water magnetisch verzacht wordt mbv resonantie materialen en kwartsen, alsook de oerbron en vitaliteit verbeterd wordt geplaatst want daarvoor werd promotie gevoerd op het energieforum van de BBL ... en dus zal het wel OK zijn.

groeten,

Björn

Wel een leuke website overigens, geen enkele link werkt...

Marc

Geloof jij daar echt zelf in, of ben je alleen maar verkoper van dromen??

Hans