Zelfdragend geprofileerd dak in staal

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik heb het forum doorzocht op info hierover maar niet veel bruikbaars gevonden.

Het is namelijk zo dat in onze nieuwbouw een groot gedeelte van het dak wordt uitgevoerd met deze geprofileerde plaat 135mm onder een hellingshoek van 4 graden. Uiteindelijk komt daarboven op EPDM en een extensief groendak met sedumbegroeiing en de zonnecollectoren voor warm water. Eventueel ook PV (als er nog centjes zijn :-) ).

Tussen het staal en de EPDM is een hellingsbeton en isolatie voorzien d.m.v (mileuonvriendelijke) PIR 12cm omdat die goed isoleert en drukvast is. Onder de staalplaat komt een vals plafond in hout om de leidingen e.d. in weg te werken en ook als akoustische demper.

Nu vraag ik me af of er geen andere alternatieven zijn voor de isolatie in ons geval. Zou het niet beter zijn om bv ook de 'dalen' in de plaat te isoleren met bv.EPS zodat de isolatie erboven op de plaat volledig vult? Kan ik dan ook EPS lijmen aan de onderkant van de plaat in de 'toppen' zodat ik m'n dak met nog in totaal 13,5cm extra isoleer?
En kan ik die PIR veranderen door iets anders (bv. EPS) en toch de sterkte behouden zodat de zonnecollectoren en bijbehorende frames er niet inzakken? Cellulose is waarschijnlijk niet mogelij omwille van condensproblemen?

Graag hulp want het wordt dringend! :-)