Zonneboiler in combinatie met cv-verwarming (gas)

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hoi iedereen,

Ik ben deze site al een tijdje aan het volgen en ik ben al een aantal keren aangenaam verrast geweest over hoe bepaalde zaken hier uit de doeken worden gedaan. Hier zitten blijkbaar een aantal groene deskundigen !

Daarom deze vraagstelling :

Wij hebben onlangs een hob-woning aangekocht, daterend 1957. Huis en tuin (10 are) zijn zuid georiënteerd. De woning wordt momenteel verwarmd door een overjarige (+/- 30)mazoutketel. Wij zouden willen gebruik maken van zonne-energie voor sanitair en (indien mogelijk) cv-verwarming.

Doordat de dakhelling ongeveer een 50 graden is en zuid georienteerd, voorzie ik voor de plaatsing geen problemen. Echter DE vraag die wij ons stellen : "Welk merk garandeert ons een maximaal rendement EN een lange levensduur ?" Wie heeft hier goede resultaten met deze soort van installaties ? Kan iemand ons ook een idee geven welk budget wij ongeveer moeten opstellen ?
De radiatoren en leidingen zijn nog in uitstekende staat waardoor het ons zinloos lijkt om deze te vervangen.

Een nieuwe badkamer wordt ook geinstalleerd en zou ongeveer onder de boiler moeten komen, hetgeen het verlies aan warmwater sterk zou beperken. In de keuken zou ik een (electrisch ?) warmwater boilerke plaatsen. Iemand hiervoor een beter idee ?

Ik kijk nieuwsgierig uit naar jullie reacties,

Groeten,

Kristof