zonneboiler: inhoud opslagvat + gebruik wasmachine

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

We hebben een oud huis gekocht en zijn volop bezig met renoveren. Zowel sanitair, verwarming als het dak worden vernieuwd.
Na navraag bleek dat we zeker ook een zonneboiler in ons geval zou lonen: ZZO oriëntatie en helling van 45 °C plus een badkamer en keuken die boven elkaar gelegen zijn.
Het warm water zou dienen voor bad, douche, keuken en eventueel wasmachine (geen vaatwas) voor een gezin van 2 tot 4 personen.
Er is al een "zonneboilervakman" komen kijken en hij raadde ons aan een vat van 105 liter te nemen.
Onze loodgieter (die niet veel kaas gegeten heeft van een zonneboiler) beweert echter dat dit veel te weinig is om de investeringskost eruit te halen (vooral omdat we de wasmachine erop zouden willen aansluiten).
Als ik de literatuur raadpleeg, vind ik zeer tegenstrijdige informatie hierover. Heeft iemand nuttige tips of ervaringen?
Voor de wasmachine dachten we met het toestelletje Aquamix te werken: warm (leiding)water van de zonneboiler te laten toekomen en koud (regen)water vermengen op de juiste temperatuur. Mag dit? Kan dit voor elke wasmachine?
Indien vermengen niet mag, wat is dan te verkiezen: koud regenwater laten opwarmen door de wasmachine of warm leidingwater laten toekomen van de zonneboiler?

Alvast bedankt,
Marie