zonnegascombi atag

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

We kochten een paar maanden geleden een ATAG zonnegascombi.
Eerst viel hij na een tijd gewoon uit en startte daarna terug op totdat hij helemaal de geest gaf.
Nadat de installateur van ATAG kwam werkte alles bijna perfect. Maar het water van de verwarming was veel te warm. Dus pastten we de stooklijn aan. Het gevolg is nu dat we alweer zonder verwarming zitten. Het resetten naar fabrieksinstellingen werkt ook niet echt.
Weet iemand raad.

groetjes Sarah

Reacties

Ik plaatste eind 2005 een zonnegascombi, ben tevreden over de plaatsing en het verbruik (30% minder dan vorig jaar zelfde periode) hoewel te vroeg voor definitieve analyse.
Maar op mijn premieaanvraag bij gedis kreeg ik hetvolgende antwoord: "Bij nazicht blijkt dat we niet kunnen overgaan tot betaling van de premie. Reden: Premie condensatieketel is niet van toepassing bij een combitoestel." De ketel zou niet op de lijst staan.
Heeft iemand hier ervaring mee?
Geld dit dan ook voor de fiscale aftrek?

Bram,

begin januari hebben wij onze papieren betreffende zonnegascombi naar gedis gefaxt. Zo'n 10 dagen geleden is de premie op onze rekening aangekomen. Geen problemen gehad dus.

Groeten,
Dries

bram,

op volgende lijst kan u nakijken of uw ketel er al dan niet bij staat: www.gasinfo.be

De premieaanvraag is uitsluitend geldig samen met een kopie van de aankoopfactuur(geen offerte) van de nieuwe ketel met een HR-TOP-label of HR+ label (zie ook sticker op het toestel), waarop merk, type, vermogen en kostprijs zijn vermeld. Een lijst van condensatieketels en hoogrendementsketels is terug te vinden op de website van de KVBG www.gasinfo.be.
Een toestel dat niet op deze lijst voorkomt, komt niet in aanmerking voor
een premie.

Weet iemand of je voor een Thison 9Kw van Elco een premie krijgt?
Ik vind die niet in de lijst

Groeten Luc

Bram, Had vorige week vergadering met een persoon van Gedis en heb het op tafel gelegd. Probleem idem bij Vitosol: Geen premie voor combiketels (voor 1/1/06). Hebben inmiddels ingezien dat dergelijke duurzame investeerders (aanschaffers-pioniers van Zonnegascombi en Vitosol)aldus benadeeld werden en vanaf 2006 zouden deze ook recht krijgen op subsidie. Jammer voor ons. Ze hanteerden trouwens een heel bizarre berekening waarom de premie hier niet werd toegekend, maar daar is hier te weinig plaats voor en... inmiddels opgelost.

Ik sta voor de beslissing een atag zonnegascombi te plaatsen 200 l of 380 L leegloop of druk. Ik twijfel tussen beiden? Is de viesmann vitodens 343 een waardig alternatief?
Kan iemand mij helpen?

Ik heb een offerte ontvangen van een zonnegascombi atag zgc-200 van 4900 Euro. Kan me iemand zeggen als dit een normale prijs is ?

Begin nooit aan een zonnegascombi van Atag. Alleen maar ellende. In nieuwbouwproject het Nijrees in Almelo zijn deze ketels in een groot aantal huizen geplaatst en hebben in zeven jaar tijd een stroom van (diverse) klachten opgeleverd. Vraag er het Gas Service Team in Almelo maar eens naar. Zojuist de warmtewisselaar moeten laten vervangen. Kosten € 700,-! Volledig voor eigen rekening natuurlijk, want garantie van 5 jaar, daar waar je bij andere leveranciers wel 10 tot 15 jaar krijgt. En op de nieuwe warmtewisselaar zijn ze zo genereus om nog slechts een jaar garantie te geven. Helaas kun je niet zonder en investeren in een volledig nieuwe ketel na zeven jaar is natuurlijk ook geen optie. Kortom bezint eer ge (met Atag) begint!