zonwering

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Heeft iemand van jullie ervaring met zonnewerend glas als een vorm van zonwering? Volstaat het? Dat wil zeggen, is het qua functionaliteit te vergelijken met b.v. screens? Of is het behelpen. En hoe is de zichtbaarheid/helderheid van dergelijk glas tov superisolerend glas?

Ik zit nl. in de plannen van onze nieuwbouw met een schuifpui van 5 mtr bij 2,70 mtr op de westzijde. Dit vraagt natuurlijk om zonwering, maar een goede methode is vooralsnog niet gevonden. Rolluiken gaan niet (tenzij opbouw en dat willen we niet). Bovendien zijn ze, evenals screens bij een schuifpui niet praktisch. Traditionele schermen passen niet bij de moderne architectuur en zijn prijzig, een overstek is helemaal uit den boze... Het beste lijkt ons een boom :-) Maar het zal jaren duren eer die hoog en breed genoeg is. Is zonnewerend glas een goede optie?