100 jaar oude woning wordt omgevormd tot organisch ruimtelijk geheel

Een kleine woning uit 1902 met aanbouw werd grondig gesaneerd tot een bouw-biologische, zeer lage energiewoning. Vertrekkend van het oorspronkelijke kleine volume werd de woning tot een zeer ruimtelijk voelend geheel omgevormd.

OV9450/03
Haaltert
Gebruik van gezonde ecologisch materialen
bijverwarming met pellekachel
ruimtelijk gevoel door architecturale ingrepen en licht
bio-ecologisch gebouw / afgewerkt / renovatie

Algemene kenmerken

Bouwjaar
1902

Verwarming

Hoofdverwarming bron
Stookolie
Type bijverwarming
Pelletkachel

Wandopbouw

Type constructie
baksteen metselwerk
Dakisolatie
papiervlokken
Dikte dakisolatie
22.00cm
Isolatie buitengevel
papiervlokken
Dikte muurisolatie
24.00cm
Opbouw gevel

De binnenmuren werden, naast de oorspronkelijke dikte van ongeveer 50 cm, nog voorzien van ongeveer 15 cm papiervlokken. De aanbouw in houtskelet die in 2008 werd gerealiseerd, werd wegens problemen helemaal opengewerkt, de rotswol werd gerecupereerd, maar er werd een extra laag papiervlokken voorzien, zodat er in totaal ongeveer 24 cm isolatie zit.

In goede samenwerking met deze bouwpartners
NaamCategorie(├źn)Gemeente
Bart Bogaertontwerper - interieurarchitectHaaltert