Bioklimatiek en permacultuur gaan hand in hand

De voormalige stallingen van deze hoeve ondergaan een ware transformatie tot een uiterst ecologische woning. Binnen de oude stalmuren wordt een nieuwe houtskeletstructuur geplaatst waarin de woning zijn plaats krijgt. Op gelijkvloers, omringd door thermische massa, vinden we de frisse slaapruimtes. Op de verdieping, palend aan een bioklimatische serre, vinden we de leefruimtes met panoramisch uitzicht over de permacultuurtuin. Bouwmaterialen en energie zijn beide hernieuwbaar/hergroeibaar.

VL1785/01
MERCHTEM
Bioklimatische serre
Box-in-box opbouw
Bio-ecologische materialen
lage energiewoning, bio-ecologisch gebouw / afgewerkt / renovatie

Algemene kenmerken

Type gebouw
vrijstaande gezinswoning
Aantal bewoners
4
Renovatiejaar
2022

Circulair bouwen

Gebruik duurzame materialen
Recuperatiematerialen
Composteerbare en biologische materialen

Hernieuwbare energie

Duurzame technieken
PV - zonnepanelen

Verwarming

Hoofdverwarming centralisatie
centraal
Hoofdverwarming bron
Houtpellets
Verdeelsysteem
Vloerverwarming
Type bijverwarming
bioklimatische serre
Ventilatie systeem
systeem D
Koeling
Nachtkoeling

Wandopbouw

Type constructie
houtskeletbouw
In goede samenwerking met deze bouwpartners
NaamCategorie(├źn)Gemeente
EA+ ArchitectenarchitectAssebroek
EA+ ArchitectenarchitectGent