Ecologische uitbreiding van een hoekpand

Op de hoek tussen de Stationsstraat & Kawaterstraat te Liedekerke werd op een smalle strook een volume neergezet waarbij er via een atypische vormgeving gezocht werd naar een gebouw dat zich subtiel doch duidelijk kan onderscheiden als hoekpand. De ramen worden zo gedetailleerd dat deze een verdiepingshoge verticale snede in het gevelvlak maken. Op deze manier wordt de hoge blinde gevel visueel in 2 gedeeld.

Op het knooppunt van alle ruimtes werd een kleine vide geïntroduceerd.. Het aanpalende raam geeft via de vide licht centraal in de ruimte op het gelijkvloers. Het raam zorgt ook voor licht in de hal op het verdieping en via een halfhoog muurtje geeft het raam ook licht in de badkamer. 1 raam dat dus 3 verschillende ruimtes licht kan bieden: Minimalistisch & economisch.

Het gebouw wordt opgetrokken als houtskelet en afgewerkt met thermowood fraké. De vloerplaat bestaat uit ecologische & circulaire glasschuimgranulaten.

 

Aannemer: LDK Woodworks

VL1770/02
LIEDEKERKE
Bio-ecologische materialen
Glasschuimgranulaten als vloerisolatie
Lage energiewoning (K-peil lager dan 30), Bio-ecologisch gebouw / bijna afgewerkt / aanbouw

Algemene kenmerken

Type gebouw
Driegevelwoning
Bouwjaar
2021
Verwarmde oppervlakte netto (A)
50.00m²

Verwarming

Ventilatie systeem
systeem C

Wandopbouw

Type constructie
houtmassiefbouw of houtskeletbouw met FSC label
Dakconstructie
plat dak met houten balken
Dakisolatie
minerale wol
Constructie buitengevel
houtskelet met isolatie intern
Gevelafwerking buiten
hout
Isolatie buitengevel
minerale wol
Muurafwerking binnen
plaatmateriaal
Vloerconstructie
andere
Vloerisolatie
glasgranulaten
Vloerafwerking
tegels
Buitenschrijnwerk
Aluminium
In goede samenwerking met deze bouwpartners
NaamCategorie(ën)Gemeente
Adaptief Architectuurontwerper - interieurarchitectGENT
LDK WoodWorksbouwbedrijf - aannemer - installateurBrussel
Adaptief ArchitectuurarchitectGENT