Overzicht woningen
Structuur van gebouw
Fase
Woningtype
Verwarming
Hoofdkenmerk
Technieken
Duurzaam materiaalgebruik
Toegepaste circulaire principes en strategieën
- Filters wissen
- Hoofdkenmerk: (nog) niet-gecertificeerde passiefbouw, gecertificeerde Passiefbouw
- Duurzame energie: Zonneboiler
- (-)Zonneboiler (27)
- (-)(nog) niet-gecertificeerde passiefbouw (18)
- (-)gecertificeerde Passiefbouw (9)
Open en transparante eengezinswoning. Duurzame en energiebewuste keuzes zijn gemaakt in functie van toekomstige noden en eisen.
De woning is een herbouwing van een oude langgevelhoeve. Zij is ontworpen volgens de passiefhuisstandaard. Het certificaat nul-energiewoning werd toegekend in 2010. De grote raampartijen zijn gericht naar het zuiden. Bij voorkeur werden bio-ecologische materialen toegepast. Software optimaliseert...
Jan zag tien jaar geleden zijn toekomstige woning te koop staan tijdens de autorijles.
Jan: “Duurzaam bouwen interesseert me al lang. Ik heb nog geholpen met een strobalen huis bij vrienden. Nadat we dit huis kochten volgde ik de cursus postgraduaat bio-ecologisch bouwen bij VIBE.
“Onze...
Deze nieuwbouw passiefwoning werd ontworpen binnen een compact volume, maar met een rijkelijke lichtinval. De zuidzijde bevindt zich aan de straatkant, maar om zonnewarmte en -licht toch diep in de woning te kunnen binnentrekken werd in de voorgevel een groot zonneraam geplaatst dat uitgeeft op een...
Ons project is gebaseerd op onze woning uit 1965, die, zoals één van de kandidaat-architecten het beschreef, één gigantische koudebrug was.
Daarom hebben wij ons huis gestript tot op de ruwbouw en verder uitgebreid via houtskelet. De bestaande structuur is daardoor ook volledig ingepakt in een...
Kom een kijkje nemen in ons modern passiefhuis (plus-energiewoning), die een mooi ontwerp koppelt aan comfortabele leefomstandigheden! De basis is een supergeïsoleerde schil, maximaal gebruik van zonnewarmte, gekruid met een interessante mix van technieken.
Cohousing Kerselaar is een gemeenschap van 16 gezinnen. In 2017 realiseerden we met de gewaardeerde hulp van onze bouwpartners 16 woningen te Oostakker bij Gent. De bewoners delen nu een grote tuin, een gemeenschappelijk paviljoen en een visie op duurzaam wonen. Elk van de 16 woningen...
Ruime lichte massief-passiefwoning aan rand van natuurgebied. Graag delen we met u, hoe met een stap-voor-stap analyse van kosten en baten een passief resultaat toch haalbaar bleek. We tonen dat passief bouwen niet significant duurder hoeft te zijn of gespecialiseerde aannemers vraagt. Veel...
Onze strak moderne woning is niet alleen energiezuinig, maar vooral heel comfortabel. Dankzij de grote raampartijen hebben we enorm veel lichtinval waardoor we weinig kunstlicht nodig hebben. Nu we er een 8-tal jaar wonen zijn we nog meer overtuigd van deze manier van bouwen!
Een passief woning die aanpasbaar opgebouwd is waardoor ze op termijn eenvoudig opgesplitst kan worden in twee wooneenheden. Er is veel aandacht geschonken aan duurzaamheid, luchtdichtheid, ventilatie, orïentatie en isolatie.
Wij ontvangen u in de woning graag zonder schoenen!
Een aparte woning met bijzondere materialen en eigenzinnige opbouw. Om de charme van de oude schuur te behouden was wel enig creatief out-of-the-box-denkwerk nodig. Maar het resultaat mag gezien worden.
Toekomstgericht en comfortabel wonen met in een houtskeletbouw met ecologische isolatiematerialen.
Zeer veel doe het zelf (Ruwbouw, HVAC, domotica, fermacell, luchtdichting,...). Hernieuwbouw van een jaren 50 woning.
E pijl van 10
zeer goede luchtdichting (0.24) en isolatie (K15)
inzet op...
De woning wordt zo goed als volledig door ons zelf gebouwd. Het is een doe het zelf formule, waardoor de prijs lager is omdat er geen werkurenkost aan te pas komen.
Het project Cohousing Vinderhoute bestaat 7 jaar. Het oude hoevetje werd afgebroken en er kwam een tweewoonst bij. Lab15, de hoofdaannemers van deze tweewoonst verzorgt de rondleiding.
Voor meer informatie over gemeenschappelijke woonprojecten kan je terecht bij Samenhuizen vzw.
Een woning in houtskelet die meer energie opwekt dan verbruikt. Focus lag op milieuvriendelijke en gezonde bouwmaterialen. Verder: recuperatie van afvalwater met een rietveld. Moderne technieken en kwaliteitsmaterialen zijn bewuste keuzes. .
Enkele troeven op een rij van onze passieve woning: zeer aangename temperaturen voor weinig verwarmingskosten, veel lichtinval, grote vidé en geen of weinig geluidsoverlast van buiten.
Dit huis is ontworpen als een "meegroei" nul-energiewoning (E -1). Het combineert "massief-passief" bouw met een PV installatie, zonneboiler en geothermische bron.
Houtskelet passiefwoning in stedelijk gebied. Veel zelfwerk met een groot aandeel bio-eclogische materialen.
HOE woon je in een afgewerkt passiefhuis of lage-energie woning ? informatie uit eerste hand van de bewoners en de architect.
Flidais’ nieuwe kantoorruimte in opbouw is een ware expositieruimte. Al de nieuwste inzichten binnen het bio-ecologische bouwen worden hier toegepast. Kers op de taart is een zonneboiler van 37.000 liter die mede zal instaan voor de verwarming van de woning.
Huis van hout, krantenpapier en leem waarin we amper hebben verwarmd en waarin het aangenaam is om in te wonen, winter en zomer.
Het doel van deze woning was de passiefhuisstandaard te halen zonder toegevingen te doen op vlak van gebruikscomfort en esthetiek. En dat is aardig gelukt.
Een gecertificeerde 0-energiewoning. Alle technieken - luchtdichtheid, ventilatie, stofzuigsysteem, sanitair en elektriciteit - zullen besproken worden. De bouwheer heeft hierover een professionele uitleg klaar.
De woning is energieneutrale passiefwoning met een hoog comfort. Architectuur en vormgeving speelden een belangrijke rol waardoor de woning een ruim gevoel geeft met veel licht. In de woning zijn diverse vides aanwezig waardoor de ruimtelijkheid extra wordt benadrukt. Voor iedereen die een "passieve...
Deze woning in Schelle bewijst dat een rijhuis renoveren tot een passiefwoning geen utopie is. Daarbij probeert de bouwheer het onderste uit de kan te halen om de aanwezige materialen een nieuw leven te geven. Daarnaast dient deze strategie ook om het budget te beperken. De eigenaar doet bovendien...
Een zeer ruime, supergeïsoleerde gezinswoning op het platteland, die heel goed scoort m.b.t. energiezuinigheid en isolatiewaarden. Verwarming op hout en zon. Massief passiefhuis met certificaat passiefhuis en certificaat nul energiewoning. Jaarlijkse verwarmingskost 250 euro.
Openstelmomenten
Deze woning is bijna volledig herbouwd om te kunnen voldoen aan de passiefhuis standaard. De werkzaamheden zijn grotendeels door ons zelf uitgevoerd. Bij het ontwerp is rekening gehouden met de bosrijke ligging van de woning.