Overzicht woningen

14 resultaten
Bio-ecologische materialen
Warmtepomp
Zonneboiler
lage energiewoning, bio-ecologisch gebouw, kalkhennepbouw / afgewerkt / renovatie

In deze woning wordt met zoveel als mogelijk gebouwd met CO2 opslorpende materialen als kalk-hennep, vlas, houtwol, houten structuren, .. met (bijna) alles doe-het-zelf.

Ecologische materialen
Composttoilet
Massakachel in combinatie met zonneboiler
lage energiewoning, bio-ecologisch gebouw, kalkhennepbouw / afgewerkt / renovatie

Een doorgedreven renovatie met duurzame materialen. De woning is deels nog in opbouw, zo kun je als bezoeker de verschillende fases van een ecologische verbouwing zien. Het is een houtskeletbouw, geïsoleerd met cellulose en hennepblokken en nadien afgewerkt met leem.

Een massakachel zorgt - in...

Bio-ecologische materialen
Hergebruik van materiaal
Permacultuur tuin
lage energiewoning, bio-ecologisch gebouw, kalkhennepbouw / afgewerkt / renovatie

Een gezellige honderdjaar oude woning in een tuinwijk van Ganshoren werd helemaal gerenoveerd. We gebruikten bio-ecologische isolatiematerialen zoals kalkhennep en houtwol en werkten de woning af met leem uit de Brusselse bodem. We gebruikten ook veel recuperatiematerialen zoals parketplanken en...

AN2860/02
Sint-Katelijne-Waver
PV-panelen en zonneboiler
Verwarming via zon en hout
Ventilatiesysteem D
gecertificeerde Passiefbouw, gebouw met bio-ecologische componenten, nul-/plusenergiewoning / afgewerkt / nieuwbouw

De woning is een herbouwing van een oude langgevelhoeve. Zij is ontworpen volgens de passiefhuisstandaard. Het certificaat nul-energiewoning werd toegekend in 2010. De grote raampartijen zijn gericht naar het zuiden. Bij voorkeur werden bio-ecologische materialen toegepast. Software optimaliseert...

Plaatsen glas
Cohousing
Bio-ecologische materialen
Kalkhennep gebouw
bio-ecologisch gebouw, gebouw met bio-ecologische componenten, kalkhennepbouw, cohousing/collectieve samenlevingsvorm / afgewerkt / renovatie

De woning is origineel een oude schuur die voor 1/3e ingericht is als woning (woning sinds +/-1930). Wij zijn met 3 eigenaar (mijn man, mijn schoonbroer en ikzelf + 2 kinderen) van de woning en hebben een co-housing project in opbouw. De opendeur is voor mijn kantoor als apart volume in het...

Massieve passiefbouw
Hoofdverwarming op hout
Ventilatiesysteem D met warmtewisselaar
gecertificeerde Passiefbouw, nul-/plusenergiewoning / afgewerkt / nieuwbouw

Een zeer ruime, supergeïsoleerde gezinswoning op het platteland, die heel goed scoort m.b.t. energiezuinigheid en isolatiewaarden. Verwarming op hout en zon. Massief passiefhuis met certificaat passiefhuis en certificaat nul energiewoning. Jaarlijkse verwarmingskost 250 euro.

Achterzijde
Zonneboiler en PV-panelen
Massieve constructie met warmtebufferend vermogen
Veel daglicht
gecertificeerde Passiefbouw, lage energiewoning, nul-/plusenergiewoning / afgewerkt / nieuwbouw

Onze strak moderne woning is niet alleen energiezuinig, maar vooral heel comfortabel. Dankzij de grote raampartijen hebben we enorm veel lichtinval waardoor we weinig kunstlicht nodig hebben. Nu we er een 8-tal jaar wonen zijn we nog meer overtuigd van deze manier van bouwen!

veel zelfbouw
zonneboiler
ecologische materialen
lage energiewoning, bio-ecologisch gebouw, gebouw met bio-ecologische componenten, strobouw, kalkhennepbouw / afgewerkt / renovatie

Deze strobalenwoning is grotendeels zelf gebouwd, waarbij maximaal werd gekozen voor hernieuwbare materialen. Leem, licht en zonnewarmte zorgen voor een aangenaam leefklimaat.

Het oude gedeelte van de woning kreeg een grondige renovatie over de laatste 4 jaar. Ik koos zoveel mogelijk voor bio...

cohousing project met gedeelde tuin en paviljoen
nulenergiewoning
veel vormen van hernieuwbare energie
gecertificeerde Passiefbouw, lage energiewoning, bio-ecologisch gebouw, nul-/plusenergiewoning, cohousing/collectieve samenlevingsvorm / afgewerkt / nieuwbouw

Het project Cohousing Vinderhoute bestaat 7 jaar. Het oude hoevetje werd afgebroken en er kwam een tweewoonst bij. Lab15, de hoofdaannemers van deze tweewoonst verzorgt de rondleiding.

Voor meer informatie over gemeenschappelijke woonprojecten kan je terecht bij Samenhuizen vzw.​​

Duurzame materialen
Zonneboiler
Douchewarmtewisselaar
gecertificeerde Passiefbouw, bio-ecologisch gebouw, nul-/plusenergiewoning / afgewerkt / nieuwbouw

Een woning in houtskelet die meer energie opwekt dan verbruikt. Focus lag op milieuvriendelijke en gezonde bouwmaterialen. Verder: recuperatie van afvalwater met een rietveld. Moderne technieken en kwaliteitsmaterialen zijn bewuste keuzes. .

Meegroeiwoning
Nulenergie
Massief-passiefbouw
gecertificeerde Passiefbouw, nul-/plusenergiewoning / afgewerkt / nieuwbouw

Dit huis is ontworpen als een "meegroei" nul-energiewoning (E -1). Het combineert "massief-passief" bouw met een PV installatie, zonneboiler en geothermische bron.

Houtengevelbekleding
Warmtepomp
Bio-ecologische nieuwbouw
gecertificeerde Passiefbouw, lage energiewoning, bio-ecologisch gebouw / afgewerkt / nieuwbouw

Huis van hout, krantenpapier en leem waarin we amper hebben verwarmd en waarin het aangenaam is om in te wonen, winter en zomer.

Houtskeletbouw
Zonneboiler
Balansventilatie
gecertificeerde Passiefbouw, gebouw met bio-ecologische componenten, nul-/plusenergiewoning / afgewerkt / nieuwbouw

Het doel van deze woning was de passiefhuisstandaard te halen zonder toegevingen te doen op vlak van gebruikscomfort en esthetiek. En dat is aardig gelukt.

Voorzijde
PV-panelen en zonneboiler
Duurzame technieken: douchewaterwarmtewisselaar, domotica, warmtepomp ...
Elektrische mobiliteit
gecertificeerde Passiefbouw, nul-/plusenergiewoning / afgewerkt / nieuwbouw

Een gecertificeerde 0-energiewoning. Alle technieken - luchtdichtheid, ventilatie, stofzuigsysteem, sanitair en elektriciteit - zullen besproken worden. De bouwheer heeft hierover een professionele uitleg klaar.