Overzicht woningen
Structuur van gebouw
Fase
Woningtype
Verwarming
Hoofdkenmerk
Technieken
Duurzaam materiaalgebruik
Toegepaste circulaire principes en strategieën
- Filters wissen
- Soort woning: Kantoor / administratiegebouw
- Hoofdkenmerk: lage energiewoning, kalkhennepbouw, strobouw, nul-/plusenergiewoning
- (-)lage energiewoning (6)
- (-)kalkhennepbouw (3)
- (-)strobouw (2)
- (-)nul-/plusenergiewoning (1)
- (-)Kantoor / administratiegebouw (10)
Een verbouwing van een verouderd pand naar een kantoor en eengezinswoning. Dit met aandacht voor gezonde en circulaire bouwmethodes en - materialen.
Wij wensten een duurzame woning waar we in konden wonen en werken met aandacht voor veel buitenruimte. Ons doel was gezin, leven en werk te combineren in één plek. Die plek heet nu Household Practice, daar huist nu een specialty koffiebar en yogastudio.
Belangrijk was dat deze woonst mooi was en...
Als meubelmaker was ik een tiental jaar geleden op zoek naar een plek waar wonen en werken te combineren viel. Na een geduldige zoektocht vonden we onze huidige woning met bijhorende industriegrond. In de 'tuin' staat er sinds enkele jaren ons duurzaam (zelf)gebouwde houtatelier (500m2) met zelf...
Deze woning won de Belgische energie award in 2007 als de eerste ecologische passieve strobalenbouw in België. Praktijkruimte op de verdieping en woning op het gelijkvloers.
De Broeikas is een ferme bio-ecologisch verbouwde schuur in Neervelp, Boutersem. Alles draait om deze fantastische schuur maar wat haar écht bijzonder maakt is wat er zich in afspeelt en broeit… door JOU!
Uniek project. Verschillende thema's onder 1 dag: beschermd monument, cohousing, cowerkplek...
De woning is origineel een oude schuur die voor 1/3e ingericht is als woning (woning sinds +/-1930). Wij zijn met 3 eigenaar (mijn man, mijn schoonbroer en ikzelf + 2 kinderen) van de woning en hebben een co-housing project in opbouw. De opendeur is voor mijn kantoor als apart volume in het...
Het 'milieuhuis' op het containerpark is een houtskeletbouw met cellulose isolatie en luchtdichte afwerking. De nieuwste energiezuinige technieken zoals ventilatie met warmterecuperatie, PV,-panelen, zonneboiler en warmtepomp werden gebruikt. Er werd met gezonde, natuurlijke materialen gewerkt.
Flidais’ nieuwe kantoorruimte in opbouw is een ware expositieruimte. Al de nieuwste inzichten binnen het bio-ecologische bouwen worden hier toegepast. Kers op de taart is een zonneboiler van 37.000 liter die mede zal instaan voor de verwarming van de woning.
Onze langgevelhoeve werd zeer grondig verbouwd op een ecologische manier. We gebruikten onder meer schelpen en kurk isolatie, papiervlokken isolatie, kalkhennep, pavedentro, leem, 3 lagig glas en andere natuurlijke materialen ( zandsteen, eik,...). Water wordt collectief gezuiverd in een rietveld en...
Fien en Niko kochten in 2018 hun eerste woning die ze helemaal verbouwden. Niko is als architect gespecialiseerd in toekomstgericht bouwen en wilde dit toepassen in hun eigen woning. Hun warmtepomp laat toe passief te koelen.
Fien & Niko: “We vonden een doorsnee halfopen bebouwing uit 1959 die...