Cohousing Projects

Sint-Markoenstraat 28
9032 Wondelgem
België

“Onze missie is actief meebouwen aan een duurzame en ecologische samenleving via cohousing”

We willen actief meebouwen aan een duurzame en ecologische samenleving. Door meer cohousingprojecten in Vlaanderen te realiseren geloven we dat we een meerwaarde bieden. Om onze missie mogelijk te maken begeleiden we groepen enthousiaste cohousers in spe en investeren we mee in geschikte gronden en panden voor cohousing.

Begeleiden van cohousinggroepen

Als projectbegeleiders brengen we mensen samen en begeleiden we hen om samen de wijken van morgen te bouwen.  We verlenen onze expertise aan bewonersgroepen, overheden, ontwikkelaars en grondeigenaars.  We adviseren rond budgetten, groepsvorming, ontwerp, juridische organisatie en veel meer. Zo zetten we dromen om in daden.

In het begin kenden we onze toekomstige buren niet. Dankzij de onafhankelijke begeleiding van Cohousing Projects die kennis heeft van zaken konden we met een bende onbekende mensen een fantastisch project uit de grond stampen. Nu kijken we uit er naar uit om als goede buren naast elkaar te wonen.   – bewoner cohousing De Sijs  

Investeren in gronden en panden

Om dromen om te zetten in daden investeren we mee in geschikte gronden en panden. Op die manier geven we een duw aan jonge groepen om hun project vorm te geven. We geven hen tijd om een architect te zoeken en de omgevingsvergunning te verkrijgen. Eenmaal de bewoners een vergunning verkrijgen, kopen ze de grond of het pand van ons aan en worden ze echt mede-eigenaars.

Jij kan ons ook helpen om dit mee mogelijk te maken. Via de coöperatieve structuur kan iedereen meehelpen aan het realiseren van een groter cohousingaanbod in Vlaanderen. Elke aandeelhouder is mede-eigenaar en krijgt een stem op de Algemene Vergadering. Je kan het verschil maken met de aankoop van slechts een aandeel!

Waarom zijn onze projecten duurzaam & ecologisch?

Onze cohousingprojecten hebben een minimale voetafdruk doordat we compact en energiezuinig bouwen of renoveren. Zo parkeert iedereen zijn auto aan de rand of ondergronds en is autodelen een must. De verharding wordt tot het minimum herleid en er wordt volop ingezet op gedeeld groen. Door inspraak te geven aan de bewoners bouwen we op maat waardoor drempelloos- of levenslang wonen mogelijk wordt. De gemeenschappelijke delen zorgen voor een netwerk van buren dat onbetaalbaar is.  Hier wordt spullen en kennis delen vanzelfsprekend. Hoera voor de sharing economy!

Doe mee aan het wonen van morgen

Goesting om je eigen woning of appartement vorm te geven in een buurt die je samen met je buren creëert? Een plek voor jezelf én een plek waar je buren tegen het lijf kan lopen.  Wonen in een wijk waar spontane ontmoetingen mogelijk zijn zonder aan privacy in te boeten. Genieten van een thuis waar jong en oud samenwoont. Dat is cohousing! Zoek je begeleiding? Zin om mee in te stappen in een van onze projecten? Goesting om een project op te starten vanaf nul?  Heb je een locatie of pand op het oog of misschien eentje in je bezit? Zin om mee te investeren?  Aarzel niet om ons te contacteren!    

Dankzij de knowhow van Cohousing Projects spaar je veel tijd en energie uit door hun kennis van juridische documenten, administratie en groepsorganisatie. Een onafhankelijke partner ervaar ik als een echte meerwaarde en een medicijn tegen kopzorgen – bewoner cohousing Wijg & Co