Dhooge & Meganck Architecture

info [at] dhoogemeganck.be
09 279 67 27

Francisco Ferrerlaan 55
9000 Gent
België

Wij creëren duurzame, universele en expressieve architectuur die door mensen overal ter wereld kan worden begrepen, aangezien de mens en de menselijke ervaring voor ons de sleutelelementen zijn. Tijdens deze zoektocht vermijden wij kunstmatigheid en zoeken wij naar een helder, sereen antwoord. 

Ons talent ligt in het geven van zeer duidelijke antwoorden op bijzonder complexe vragen. Logistiek en technische processen zien wij als dankbare randvoorwaarden die vaak heel expliciet de architectuur leveren die volgt. Het omgaan met hogere vormen van complexiteit zit verankerd in ons DNA. Sterker nog, we zoeken het bewust op. Onze projecten zijn steeds op zoek naar iets nieuws. Weg van de gebaande paden, maar zonder vaagheden. Ambitieus en realistisch, met de voeten op de grond.

We werken liever samen dan dat we ons eigen bureau laten groeien. Dat houdt ons flexibel en disruptief. 

We proberen ons te richten op duurzaamheid in de breedste zin van het woord: niet alleen bouwkundig (passieve / circulaire architectuur) maar ook sociaal: we geloven niet in top-down ontwerpen, al onze projecten komen altijd tot stand in nauw overleg met de gebruikers. Onze persoonlijke betrokkenheid staat hierbij centraal.

In een veranderende wereld geloven wij steeds meer in het ontwerpen en bouwen met de dingen die voorhanden zijn. 

We werkten mee aan deze bouwprojecten