opbouw buitenmuur

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

Wij gaan een verbouwing doen. Om de dikte van de buitenmuur te beperken zou de opbouw zijn: gevelsteen (die langs de buitenkant bepleisterd wordt als afwerking) en dan een isolatie 'alles in 1' En die isolatie dan langs binnen afwerken. Kan dit zonder spouw tussen de gevelsteen en de isolatie? Kan dit wel? Ik had hierover eens iets gehoord maar weet er niets over.

Groeten

Reacties

Het gaat hier over eensteense muren (20).Isolatie langs de buitenkant is ok. Maar wat als je er de vergunning niet voor krijgt of het estetisch niet verantwoordt is, bijvoorbeeld als je zoals wij in een wijk wonen waar de woningen mooi, maar oud zijn(1920)en allemaal dezelfde moeten blijven (zelfs de kleur). Dan moet je wel aan de binnenzijde isoleren. Nu is de vraag, wat is hier de beste oplossing.

alvast bedankt,peter