Ventilatie met WTW

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik wens meer informatie over ventilatiesystemen met WTW. Ga zelf ook een systeem installeren, maar heb hierover nog veel vragen.

Wie van jullie heeft welk systeem geïnstalleerd? Wat zijn jullie ervaringen hiermee? Hoe zit het met het geluid? en zijn geluidsdempers wel dé oplossing...? Moet er eigenlijk dag en nacht geventilleerd worden of is dat niet nodig? Wat kan ik doen tegen geurtjes van buiten. (Mijn toekomstige 2 buren verwarmen hoofdzakelijk met een hout- en kolenkachel, en aangezien ik net tussen deze 2 mijn rijhuis wil bouwen, wil ik zeker geen uitwasemingen in mijn ventilatiesysteem hebben. Hun uitlaat moet niet geloosd worden in mijn woonruimten. Bestaan er systemen die eventuele hinderlijke buitenlucht kunnen filteren?

Ik zal ook vloerverwarming plaatsen. Eén van de voordelen hiervan is dat er geen of weinig luchtcirculatie is, dus ook minder stof in de lucht. Maar hoe zit het dan als je gaat ventileren?, want dan blaas en zuig je constant en verlies je dit voordeel van vloerverwarming, of valt het wel mee...

Ik heb hier al wat wat gelezen over het ventilatiesysteem van Paul. Dit zou volgens een aantal lezers het beste systeem zijn. Waarom eigenlijk dit systeem boven een ander?, wat mag men verwachten van de kostprijs van dit systeem. (ik ga niet werken via AWW).
Blijkbaar is het een Duits systeem. Heeft er iemand nederlandstalige info over dit systeem; mijn Duits is niet zo goed. Zijn er in België firma's die dit systeem verdelen?

Alvast bedankt voor alle goede raad

Bruno

Reacties

waartoe kan ik mij wenden voor een objectieve doelmatigheids test van mijn Itho installatie?
zijn er anti allergie filters in de handel?