Quackels: hemel op aarde voor energiebewuste mens?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Bij ons bezoek aan Batibouw maakten we kennis met de firma Quackels (Kontich). De verkoper prees de uitzonderlijke isolatiewaarden van de 'QUACKELS monolith'-wanden en kraakte (terecht) de 'traditionele' bouwmethode af wegens totaal ontoereikend op het vlak van isolatie. Op dat laatste kon ik hem volgen maar heeft iemand ervaringen met deze firma? Al hun bouwelementen zouden een Duits kwaliteitscertificaat dragen. Wanneer ik meer informatie vroeg over de soort isolatie die wordt gebruikt, kwam ik niet verder dan "een deel composietisolatie en dan is er ook nog een ander deel". Wie heeft hier al van gehoord?

Bart

Reacties

Ik wil hierbij even reageren op de isolatiewaarde van de Jüwo thermoplan steen. De lambda waarde O,10 die zij pretenderen in hun folders is gebaseerd op de Duitse testmethodes. Deze waarde mag je niet zomaar vertalen naar de Belgische lambda-waarden, en mag je zeker niet gebruiken in de berekening van de U-waarde van de buitenmuren.
Anders riskeer je een boete bij nazicht door de ANRE administratie.
Terca Porothermstenen daarentegen geven wel een correcte berekening en voorstelling van de lambda-waardes.

Ongeacht kennis van de gebruikte materialen. Mijn dochter heeft gebouwd met quackels. De afspraken werden correct nageleefd. Bij problemen was er geen discussie en werden kleine correcties uitgevoerd.
Het huis werd gezet en na +/- 6 weken bewoond voor de winter van 2005. Grondoppervlakte +/- 11m bij 10m (idem voor mijn woning). 3 verdiepingen, 2 onder het dak.

Verwarming gedurende de winter +/- 21°C in alle vertrekken.
Verwarming met elektriciteit. De faktuur bedroeg voor het seizoen 2005/2006 +/- 500€.
Mijn verwarmingskosten, enkel living en keuken op 21°C, de rest +/- 16°C bedroegen met stookolie +/- 1250€

De temperatuur in de maand juli 2006 was, zonder airco en zonder zonwering, op de 3de verdieping (onder het dak)draaglijker dan in mijn traditioneel gebouwde woning.
Het quackels huis heeft daarbij de volledige inwerking van de zon, terwijl mijn huis enkel tot de middag volledige zon heeft.

Zijn woningen opgebouwd door Quackels betrouwbaar aangaande condensatie?

Ik ben ook wel geïnteresseerd om met Quackels te bouwen. Het zou ook goedkoper zijn dan een traditionele woonst (al zou ik er geen prijs op kunnen plakken).

Wij wonen nu ongeveer 1 jaar in een huis van Quackels en tot hiertoe nog steeds zéér tevreden .

De isolatie is inderdaad beter dan een traditionele woning.
Het is nooit koud in de winter ook al staat de verwarming af.
Wij hebben echter niet voor elektrische verwarming gekozen zoals voorgesteld door Quackels maar voor climaboxen gevoed door een Junkers(26 zwbr) condensatie ketel. De ketel is eigenlijk voor de verwarming iets te zwaar maar geeft op die manier meer warm water comfort.
Hun eigen "stijl" is natuurlijk iets anders.....
Wij hadden zelf meer iets met pastorie stijl dan Quackels stijl... Maar alles is mogelijk je moet het alleen maar vragen bij Quackels...
De prijs is gelijk t.o.v een traditionele woning alleen kan je er wel al na 3 maand in (alles is ook droog)
Bart schrijft:
> Bij ons bezoek aan Batibouw maakten we kennis met de firma Quackels (Kontich). De verkoper prees de uitzonderlijke isolatiewaarden van de 'QUACKELS monolith'-wanden en kraakte (terecht) de 'traditionele' bouwmethode af wegens totaal ontoereikend op het vlak van isolatie. Op dat laatste kon ik hem volgen maar heeft iemand ervaringen met deze firma? Al hun bouwelementen zouden een Duits kwaliteitscertificaat dragen. Wanneer ik meer informatie vroeg over de soort isolatie die wordt gebruikt, kwam ik niet verder dan "een deel composietisolatie en dan is er ook nog een ander deel". Wie heeft hier al van gehoord?
>
> Bart

Wat de isolatie betreft van de quackels-woningen stel ik me zo geen vragen. Wat zij immers verwezenlijken met een houtskeletbouw opgevuld met isoatie is niet zo speciaal. Maar wat gedacht over de gebruikte materialen naar de gezondheid van de inwoners toe? Al die spaanderplaat is dat met laag formaldehydegehalte? De gebruikte isolatie is die niet extra milieubelastend nadat de woning zijn dienst heeft bewezen? Kennisen die met hen gebouwd hebben zijden me dat ze het helemaal niet zo eens zijn met de opgelegde verluchtingsverplichting,alhoewel iedereen toch baat heeft met verse lucht in de leefruimten zoals metingen reeds hebben bewezen.Werk de woning nog af met een plasticlaagje tegen de muren en plafonds=synthetische verf en het gezondheidsplaatje is compleet.enz...succes

Wij hebben gebouwd met de firma Quackels , de aflever termijn was correct ,wij moesten met crepie bouwen , verplichting opgelegd door de gemeente
Tevreden ,algemeen wel , wel is het broertje van Luc iemand die op zijn strepen staat , zo hebben wij extra kosten gehad voor de landmeter , en ook voor de afsluitlaag tussen de bouwlagen in horizontale richting elementen uit kunststof.Nu de kunst is verkopen en men denkt met de prijs dat ook de verwarming en electriciteit en sanitair erin zitten , sorry maar dit is niet waar.
De isolatie die men voorsteld bij kennismaking bedrijf is niet dezelfde isolatie die in de muur zit , zo stel ik toch vast,wel is onze woning warmer dan een tradionele bouw.
Nu hebben wij wel een verticale barst op de hoek van onze woning , ben benieuwd hoe het zal aflopen

Aansluitend aan mijn vorig mailtje,en een rechtzetting nml de bouwelementen die in de atelier van Quackels zijn gebouwd bevatten wel die speciale isolatie , maar de stukken ongeveer een zone van 30 cm die de bouwconstructie's moet verbinden met elkaar is een andere isolatie.Die isolatie kan pas aangebracht worden na samenvoegen van de constructie.

Ik bouw binnenkort met quackels en ben heel benieuwd naar het resultaat van hun isolatie.
Overal waar ik kom en ze Quackels kennen zeggen ze telkens dat het een superfirma is. Heel leuk om dat te horen !
Heeft er iemand een idee van hoeveel wat de verwarming in een living van 8x4 bij hun is en van een uitbouw van 6x4.5 ?
Ik ga de verwarming zelf zetten daarmee...
Ik hoop dat ik de keuken kan verwarmen met vasco niva design radiator

wij gaan ook bouwen met Quackels.
Ik ben volledig overtuigd van het concept en de kwaliteit. We hebben vooraf verschillende woningen die we wisten staan bezocht.Iedereen enorm tevreden en zeer aangenaam binnenklimaat.
ze zijn inderdaad niet zo overtuigd van de "verplichte" ventilatie, maar wel overtuigd van ventileren. ramen open zetten 's nachts enz. Aangezien iedereen weinig zelfdiscipline heeft, is een continue ventilatie volgens mij wel een goeie zaak. Luc zet nu zelf ook een huis met ventilatiesysteem D, dus...
Weet iemand hoeveel "1 trede boven het maaiveld" bedraagt?

Wij wonen sinds 2002 in een woning van Quackels. De woning heeft een totale opp. van 240m². De woning wordt verwarmd met een klassieke verwarming op aardgas. De temperatuur in de woning ligt meestal tussen de 20 en 23°C, ook tijdens de winterperiode. Het gevoel in de woning is zeer aangenaam er zijn geen koude ruimtes in deze woning.
Het gas verbruik voor de verwarming bedraagd ongeveer 900m²/jaar en 600m² voor warmwater en koken. Ons elektriciteits verbruik bedraagd ongeveer 3200kWh/jaar. Wat ons voor afrekening 2007 bracht op 1125€ aan energie kosten en dit voor een volledig verwarmde woning.
Ondertussen is de woning voorzien van zonnepanelen voor het elektrisch gedeelte. Wat een extra investering is maar toch een besparing geeft van 325€. Dus 1125-325€=800€.
Wat ventileren betreft, volg de raad op van Luc en U zal zien dat dit wel degelijk werkt zonder ventilatie.
Indien ik opnieuw zou bouwen ik zou niet twijfelen en terug in zee gaan met Quackels. Ook tijdens het bouwproces is alles zeer correct verlopen.
Alvast veel succes voor alle verstandige bouwers die hun geld niet opbranden aan verwarmingskosten.

We gaan ook bouwen met Quackels dit jaar,Ik ben op zoek naar nog goedkopere verwarming zoals vloerverwarming,warmtepomp,zonnënergie, omdat de verwarmingskosten zo laag zijn.Zal ik deze ooit terugverdienen ? Wie kan mij daarbij helpen ? Voor het electrisch gedeelte zal ik overstappen op ecopower op 2.5 jaar terugverdiend(250euro aandeel)

@Hasan,
Wij hebben een warmte pomp lucht-lucht geïnstalleerd sinds juni dit jaar kostprijs 5700€ excl.BTW. Ondanks de lage temperatuur van de laatste weken is het hier aangenaam warm.

@Paul Wat raad u aan bij een huis van Quackels ? Elke keer dat ik iets zoek op milieuvriendelijke toepassingen zijn deze erg duur compleet systeem warmtepomp vanaf 18.000 euro. Zonne-energie > 10.000 euro mijn gebruik is 20 euro/maand. Ik laat geen enkel stekker in de stopcontact,ik koop alles zonder tijdaanduiding zoals Microgolfoven enz...Tevens is de isolatie van Quackels zo goed dat alle alternatieve wegvallen. Heb je een vloerverwarming ? Heb gelezen dat een warmtepomp niet genoeg kan zijn als je een open keuken hebt,boven beter met radiatoren omdat je snel wil opwarmen enz... Mijn huis zal 270m² zijn. Dank u

@Hasan,
Onze woning heeft ook een grondoppervlak van 240m² model NEW-PORT. Onze warmtepomp (SAMSUNG, 1 buiten unit met 3 binnenunits) vermogen warmtepomp 2500W. Genoeg om tijdens deze koude dagen de woning op temperatuur te houden (21°C). De prijs van een warmte pomp type lucht-lucht is niet overdreven duur (5700€ excl. BTW), wetende dat de installatie tijdens de extreem warme dagen het ook even kan koelen (sinds juni misschien 3x gebruikt). De woning is voorzien van een zonne-installatie van 6000Kwh (eigenproductie van onze energie), wat voldoende is voor verwarming, en dag dagelijks verbruik. Ons warm water is voorlopig nog op aardgas. Een nadeel misschien het geluid van de ventilatoren.

@Hasan,
Onze woning heeft ook een grondoppervlak van 240m² model NEW-PORT. Onze warmtepomp (SAMSUNG, 1 buiten unit met 3 binnenunits) vermogen warmtepomp 2500W. Genoeg om tijdens deze koude dagen de woning op temperatuur te houden (21°C). De prijs van een warmte pomp type lucht-lucht is niet overdreven duur (5700€ excl. BTW), wetende dat de installatie tijdens de extreem warme dagen het ook even kan koelen (sinds juni misschien 3x gebruikt). De woning is voorzien van een zonne-installatie van 6000Kwh (eigenproductie van onze energie), wat voldoende is voor verwarming, en dag dagelijks verbruik. Ons warm water is voorlopig nog op aardgas. Een nadeel misschien het geluid van de ventilatoren.

Wij hebben een eerste kennismaking gehad met Luc Quackels. Van hun denkwijze en energiebesparende maatregelen ben ik overtuigd, maar niet van hun flexibiliteit om af te wijken van hun eigen (te klassieke) stijl en indelingen. Is dit terecht of valt dit wel mee ? Het feit dat de muren 'hol' klinken en aanvoelen, geeft een goedkoop gevoel. Kan iemand dit bevestigen of tegenspreken met ervaringen : botsen tegen muren, ongelukjes in huis, boren en schuren, etc...
Bedankt

Over 9 maanden zal onze huis er staan
Waarom gekozen voor Quackels ?

- beste isolatie van België,overal een warmtegevoel zonder
hoge stookkosten
- stevigheid, zie link
- hun huis wordt 1 m boven de grond gebouwd (goed voor
eventuele overstromingen)

Zie link http://forum.fok.nl/topic/822855/1/50

Veel interessante opmerkingen!
Heeft er iemand ervaring met een Quackelswoning gebouwd met een kelder en met vloerverwarming?
Wat zijn de mogelijkheden voor latere verdere uitbouw van een verdieping, aanpassing van de verwarming, electro-installatie, enz?
Kortom bouwen met een budget voor de toekomst en waarbij men zelf dan de handen uit de mouwen kan steken, terwijl men er al in woont.
Zijn er dingen waar men speciaal bij het ontwerpgesprek moet letten?

Wij zijn momenteel aan het bouwen met Quackels. ttz we zijn volop bezig met zelf een kelder te bouwen (gisteren hebben we de vloerplaat gegoten) en in maart 2010 komt Quackels er dan het huis op plaatsen. De afwerking (electriciteit, sanitair, vloeren, enz.) doen we dan weer zelf... We zouden er op 1 juni willen in trekken

Naar aanpassingen in de toekomst is Quackels nogal vaag, maar als je zelf veel doet, heb je natuurlijk alle informatie voor de toekomst ook in handen.

Ondertussen zijn wij al een stap verder. We wonen al in het huis. De kelder is gegoten eind 2008 de vloerplaat erop 1 april 2009, de bouw erop op 21 april en we wonen erin sinds de 1 ste week Sep. Electriciteit, verwarming, sanitair en vloeren zijn door onszelf uitgevoerd. Hou wel rekening met een 5 tal weken op de verdieping voor het plaatsen van laminaat of dergelijke ( droogtijd chappe 1cm per week )  Het plakwerk duurt ong 10 dagen.

Bij de technische bespreking viel me vooral op dat zodra je wil afwijken van hun ontwerp je tegen een muur aanbotst ! bv  wij wilden een dak met tegelpannen  dit konden ze niet leveren dus moesten wij ons plan ermee trekken  ( een belachelijke minprijs is er afgetrokken ) . Ventilatie laten ze ook aan U over maar dit is wel verplicht door U dan te installeren ! We hadden ook de vraag of het glas niet 3 lagen  ( warmte ,geluiden omdat we ook langs een drukke baan wonen ) kon zijn maar dit werd ook afgewimpeld met de mededeling dat er dan binnenin geen  kruisen konden geplaatst worden . De samenwerking met onze architect was ook helemaal beneden alle peil !

Eindconclusie : we hebben een prachtig huis maar.......... sinds ik hier woon ben ik elke ochtend om 5h30 wakker door het verkeer op straat ???? Er is dus wel een verschil tussen warmte isolatie en geluidsisolatie maar ik heb de indruk dat dit nog niet goed doorgedrongen is in Kontich. Ik wacht op een oplossing , ondertussen hebben wij al een deel van onze slaapkamer bezet met een extra akoestiche isolatie ........

 

 

 

 

Met 3 voudig glas ga je het straatlawaai niet meer horen.

Nachtrust is belangrijk (ik ben ook een moeilijke slaper), dus zou in die slaapkamer dan een nieuw raam plaatsen.

(je hebt toch BV, want als je C met roosters hebt heeft het natturlijk niet veel zin)

 

Nadeel van 3 voudig glas is wel dat het eens kan gebeuren dat je zondags eens wilt uitslapen en totaal niet hoort dat je schoonouders voor de deur staan  :-)  (we hebben nog geen deurbel)

Alhoewel, is dat een nadeel  :-)

Bij de technische bespreking viel me vooral op dat zodra je wil afwijken van hun ontwerp je tegen een muur aanbotst !

Ja... dat is zo. Luc Quackels is heel vriendelijk maar als het contrakt in zijn zak is gaat U naar zijn broer Marc voor de "produktie" en dan wil Luc niets meer van weten. En er zijn veel veel supplementen die zij nooit van spreken. Toen ik een beetje van hun ontwerp wilde afwijken kreeg ik een brief van hun advocaat !!!  Iets anders : ALLE muren van Quackels huizen krijgen barsten in de stenen. Hun antwoord : dat is niet erg...

Van het suplementjes hebben we nog niet al te veel last gehad. Alleen dat ze nu ineens een regenwaterput aanrekenen. Dit zou toch in de prijs moeten zitten he.

Voor de rest is het wel zo dat als je bij de bespreking komt je niet teveel van hun plannen kan afwijken want dan ben je ineens nen slechte persoon.

Bij ons gaan ze ook beginnen in maart 2010 en ik hoop dat het zonder problemen gaat gaan en zonder barsten in de muren enzo. We gaan alles laten doen door hun behalve het vloeren en tegelen.

En nu maar hopen dat we een goede keuze gemaakt hebben om met hun in zee te gaan.

We zijn tervreden over Quackels alles liep vlot,buiten niets verandert maar binnen veel probleem wel als je buiten verandert terug bouwaanvraag indienen

Wat is jullie E-peil ? Je krijgt hier ook een premie als dit laag is mijn is E79

Beste Hasan,

 

Wij gaan dit jaar normaal gezien nog bouwen met quackels, maar aan het twijfellen over verwarming op, gas/ elec, warmtepomp.

Zou je me kunnen zeggen hoe jullie het doen, en wat jullie jaarlijks verbruik is ? ( voor jukkie M² uiterraard ;-)  )

 

Hebben jullie iets gemerkt van bijkomende kosten ?

 

Mvg,

 

Mark

 

 

Zij zeggen niet alles... en hun lastenboekje is dunner dan cigarettenpapier.  In geval van contestatie krijgt U geen antwoord meer op uw emails of eenvoudig een brief van hun advocaat Mr DE ROY ! Wat zij in hun show room tonen in NIET wat zij gebruiken in de werkelijkheid. U moet zelf onderaanemers voor elektriciteit en sanitair nemen (liever HUN onderaanemers Fierens en Gelens) en zo zijn ze niet onder de wet BREYNE ! Goed gespeeld van hen maar niet voor U !

Hmmm inderdaad ik heb Mr DE ROY al ontmoet , blijkbaar verdedigt hij hun belangen al meer dan 20 jaar ????????

Heb jij een lastenboek ?

 

 

Ik heb al 2x met Quackels gebouwd (1993 en 2008), 2x zeer tevreden. Een AANRADER!

Kan iemand me het lastenboek van Quackels door email opsturen ? Hartelijk bedankt ! bputman(at)mail.be

Wij zijn er nu ook mee aan het bouwen maar constateren toch dat er dingen niet in orde zijn hoor.

Zoals dat we net nog zijn gaan zien en de chapper is te vrijdag geweest en zien net dat de chape boven aan de trap gelijk ligt met de trap. Dus we zouden onze tegel van 1.1cm dikte gewoon op de trap moeten leggen precies. Dikke blunder.

Hallo iedereen,

We hebben via Batibouw binnenkort een afspraak bij Quackels.

Ik hoor hier verschillende meningen positief en negatief.

Ik hou mijn hart alvast of enkel de positieve reacties van de firma misschien zelf komen.

Weet iemand waar we echt aandacht moeten aanbesteden? Want wij zijn echt leken.  

We zouden ons ook direct laten overtroefen door verkopers praat.

Ik ben enkel verkocht door de voorgevels die ik gezien heb op batibouw.

En die vindt je volgens mij nergens anders bij een bouwbedrijf.

Heb hier plannen van bedrijven waarop de afmetingen staan van de woningen, meestal zijn die 8m diep, is dit hetzelfde bij Quackels.

Hopelijk krijg ik hier enkele tips binnen.

Bedankt iedereen!

Bieke

 

 

Vraag voor een gedetailleerde lastenboek met prijs voor ieder punt !  Vraag voor een nauwkeurige beschrijving van alle elementen. "Fabriek geheim" is nooit een antwoord !  Vergeet ook niet dat hun architecten hun klanten zijn. Zij zullen U nooit goed verdedigen. Zonder bescherming van de wet Breyne en zonder verdediging van uw architect bent U alleen... Liever sleutel-op-de-deur met klanten die 100% tevreden zijn.

Hallo iedereen,

 

Wij zijn deze week langs geweest bij de firma Quackels, ik was enorm verrast om de woning te zien. Wij hebben denk ik een goede informatie gehad, dat niet wegneemt, dat we ook onze twijfels een beetje hebben. Zoals de vorige bouwers bv: 28 cm dikte had voor de halve steen isolatie enz.. Krijg je nu ineens 40 cm voor dezelfde prijs!.

Maar er is geen enkel bedrijf of toch nog niet gevonden die hetzelfde bouwt. Mocht iemand dat wel weten, graag een antwoordje.

Bieke

Ik denk dat mijne meter niet goed meet maar waar zitten die 40 cm  ?

de gevelsteen , dan  een lijmlaag ,een isolatielaag van 5cm , een spaanderplaat 16mm , houten kader 16cm met rotswolisolatie, terug een 16mm spaanderplaat en een gyprocplaat dan kom ik aan totaal 28cm.

De lastenboek spreekt van ca 30 cm !

De informatie die ze geven klopt niet want de gevel die ze tonen in de toonzaal komt in de verste verte niet overeen met wat ze leveren !

Probeer eens referenties van klanten te krijgen ......

 

 

je hebt altijd voor- en tegenstanders maar...

wij wonen sinds 1999 in een woning van Quackels. in die 11 jaar hebben wij tweemaal iets voorgehad dat zonder problemen werd opgelost door quackels. het eerste was een vochtprobleem in de badkamer doordat IKzelf verkeerde materialen had gebruikt. het tweede was vocht tussen het dubbele glas in de keuken, dat geplaatst was in een houten raamkader. ik heb hiervoor éénmaal gebeld naar Q. en enkele weken later hebben ze 2 nieuwe PVC-ramen geplaatst in het houten kader. Dit heeft voor ons niets gekost en daarom denk ik dat Quackels een zeer aan te raden bouwfirma is.

ondertussen ligt er ongeveer 30m² zonnepanelen op ons dak en ook dat was geen probleem om te plaatsen.

en ja, wij hebben ook kleine scheurtjes van 0.5mm hier en daar maar ik heb huizen gezien die nog geen 10 jaar geleden gebouwd met scheuren waar je je vingers door kan steken.

 

moest ik terug bouwen zou ik zeker nog eens bij Quackels aanbellen.

Helemaal niet tevreden met de Quackels broers... af te raden ! Zogezegd "fabriek geheim"... voor heel eenvoudige materialen. Ja, zo zei Bart, "Wanneer ik meer informatie vroeg over de soort isolatie die wordt gebruikt, kwam ik niet verder dan "een deel composietisolatie en dan is er ook nog een ander deel".

Een deel van dit en een deel van dat... Kies liever iets anders, wees niet naïef !

 Wees heel voorzichtig !  Inderdaad gaat U heel vlug voor een rechtbank in geval van problemen met deze mensen. Ik kan U details geven...

Geachte,

Kun u me helpen? We overwegen te bouwen met Quackels

Wie heeft u ervaring met Quackels bouwfirma? 42mm gevelsteen, secret material 60 mm, houten plaat 10 mm, isolatie wol met stalen gebinte en houten spanten 140mm, houten plaat 10 mm, gipsplaat 15mm  ( in totaal 28cm )
* kwaliteit warmte isolatie muren
* kwaliteit geluidsisolatie muren
* barstbestendigheid/stabiliteit van de woningen
* ramen http://www.koemmerling.be/
* canadese kunstleien - rubber… vb http://www.enviroshake.com of http://www.thermosealmetalroofing.com/index.html ...

* ventilatie D

* vloerverwarming wordt sterk afgeraden
* dampdoorlatendheid muren van binnen naar buiten
* lastenboek quackels

Misschien heeft u ook Danilith indertijd geëvalueerd? Wel een andere opbouw 42 mm gevelsteen, 58 mm Altbeton, 100 mm PUR, 100 mm beton ( in totaal 30 cm ) 

Met vriendelijke groet


         "Secret Material"

Dat krijgen ze aan mij toch niet verkocht... Weet ook niet of dat wettelijk zomaar kan.

 

Wat is de U-waarde van de muuropbouw ? Die kan beter volgens mij.

Vloerisolatie?

Dakisolatie?

U-waardes ramen en glas?

Luchtdichtheid?

Geachte

Het lijkt me wel normaal dat een bouwfirma of elke andere firma niet al haar geheimen prijs geeft.

In elk geval, wij hebben nog niet beslist met wie we gaan bouwen.

mvg

 

 

 

 

Dimcor,

 

heo gaat je EPB-verslaggever die wanden dan ingeven in de software?

 

volgens de logica in België, zoek je eerst een architect als je gaat bouwen en daarna samen een aannemer, neit omgekeerd!

 

 

zal het navragen, in elk geval overwegen we ook om met de architect en de ingenieurs van de bouwfirma rechtstreeks te werken omdat deze hun bouwproces het beste kennen 

ongeacht welke SOD od bouwfirma, ik moet je advizeren om dit NIET te doen.

 

kies en betaal je eigen architect zodat je deze aan je zijde hebt op momenten dat het niet iets moeilijker gaat tijdens het bouwproces.

 

zolang alles goed gaat is er geen probleem, maar als het verkeerd gaat heb je als 'leek" steun nodig van een 'prof' om je belangen te verdedigen.

 

succes met het bouwen

 

 

MVG

stefan

 

In de veronderstelling dat de architect het beter weet dan de aannemer. In mijn bouw was dit duidelijk niet het geval....

eddy

 

Inderdaad, een algemene opinie in verband met SOD lijkt me alvast weining onderbouwd.

Heb de bouwfirma bezocht en ziet er serieus uit. In elk geval nog niets beslist.

Lage energie, EPB ed... zit alvast allemaal goed. 

 

Eddy,

 

mag ik vragen hoe je architect hebt geselecteerd?

welk budget, % voorzien voor deze belangrijke taak?

 

MVG
stefan

 

Beste

1 architect die ik aan sprak vroeg 8 % van de totale bouw prijs. Hij wist teven te vertellen dat passiefhuisbouw pure subsidiettrekkerij was en dat we dit dus niet gingen doen.

 

2 architect die ik aan sprak had reeds 2 passiefhuizen geplaatst, maar was jammer genoeg de adressen verloren. Na een beetje zoeken heb ik de adressen zelf terug gevonden, en eens gaan praten met de bouwheren. Bleek dat de architect een heel sympatiek gast was, maar compleet chaoot, nooit op tijd,, met niets in orde, complete chaos op de werf.

 

3 de architect die ik aansprak had veel ervaring in ph bouiw. Van enkel vorige bouwheren hoorde ik echter datniets vooruit ging tenzij de bouwheer zelf de aannemers aan sprak....

 

4 architect die finaal gezien de werken uit voert ben ik zelf: ;-)))) tot nu toe 100% tevreden over mijn keuze. ik zoek zelf de aannemers, kies ze zelf, ga zelf spreken met vorige werven. Punt is wel dat ik zelden de goedkoopste aannemer kies.

 

Echt was een architect niet verplicht, zouden ze meer hun best moeten doen en was het misschien wel de moeite.

eddy

ps ik ben ingenieur en mag dit wettelijk gezien

ps ieder bouw is een risico, bij mij kan er ook iets mis gaan, ik denk echter dat de kans dat er bij mij iets mis gaat kleiner is. dan met een architect (van een paar 10 000 euro's)

ps nog een voordeel is, als het mis gaat is er geen ping pong tussen aannemer en architect, en kan het sneller opgelost worden.

ps en nee, het gaat niet instorten, de sterkte leer is gedaan door de beton leverancier ( zoals op 99% van de huis werven in belgie) de architect die u wijs maakt dat hij dit zelf doet....

Wij hebben bij ons bezoek aan Batibouw dit jaar kennisgemaakt met Quackels en hebben hier wel interesse voor.

Zijn er mensen die recent met hun gebouwd hebben? (dus met de nieuwste technieken)

Wat was jullie algemene indruk?

Komen er nog veel extra kosten bij de basisprijs die eerst vernoemd wordt?

Hadden jullie veel vrijheid qua ontwerp?

 

mvg

Kris

 

Is het maken van een voorontwerp bij Quackels gratis en vrijblijvend ?

 

Sacha