Unger-diffutherm + sierpleister

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste lezer.

Binnenkort starten we met de bouw van een passiefhuis.
Het betreft een houtskelet met aan de buitenzijde een houtvezelplaat ( bijvoorbeeld Unger-Diffutherm) waarop een minerale sierpleister komt.
Kan iemand me referenties doorgeven waar deze techniek reeds werd toegepast én of een stukadoor ( plafonneerder) die met dit systeem ervaring heeft. Niet elke stukadoor wenst op dergelijke ondergrond te werken, wegens geen ervaring en vermoedelijk niet betrouwbaar.

Fijn dat je dit berichtje las.
Dank bij voorbaat voor de antwoorden en tips.

Ivan

Reacties

We zijn nu een jaartje verder sinds de laatste repliek.

Hoe zit het met de ervaringen sierpleister op alle vernoemde onderplaten?

Ik sta ook voor de keuze (soort plaat) om daarop een spanningsarm kwartsverfsysteem (3mm dik, impregneerlaag, kwartslaag, ademende beschermlaag) toe te passen.

('t Is volgende maand al twee jaar...').
Ben deze morgen een gaan kijken wat voor soort plaat die Pavatherm Isolair eigenlijk is.
Heeft er iemand ervaring/ondervinding of die platen na het uitpakken nog mooi vlak blijven (niet kromtrekken)?

Hoi Rudy,

maandag waren mijn pleisterwerken eindelijk beëindigd: klassieke steense muren waarop 6cm (pavatex) diffutherm met tand en groef is aangebracht. Daarover een hechtpleister (quick-mix EW-sks-L) en wapening met een minerale pleister (quick-mix EFS) als eindlaag.
Ik had wel een offerte getekend met als eindlaag een traskalkpleister erop maar "blijkbaar werd die combinatie niet langer ondersteund door de fabrikant wegens scheurvorming"?!
afwachten dus maar wat de toekomst brengt ivm scheurvorming enz.
Als iemand hier reeds ervaringen mee heeft.............

groeten
Eric

Ik ben eens gaan kijken in de pdf bestanden van Pavatex Isolair L en Diffutherm maar kan uit de uitleg die ik daar vind niet afleiden of er samenstellingstechnisch een verschil is tussen deze twee soorten platen.

Isolair L is wel reeds verkrijgbaar in vanaf 18 mm (en Diffutherm als ik niet mis ben vanaf circa 60mm).

Voor mijn toepassing zou die 18mm Isolair ideaal van dikte zijn om een 150mm dikke resollaag op een buitengevel mechanisch te beschermen.

Op die Isolair zou ik dan een crepi-laag aanbrengen net zoals het systeem bij Unger-Diffutherm.

Heeft er iemand op deze site voor een buitengevel reeds gewerkt met de dunnere Pavatherm Isolair L ipv de dikkere Diffutherm?

Allen,

In de context houtvezelplaat/wapeningsnet/gevelpleister: iemand een idee waar ik wapeningsnet kan vinden per lopende meter in de regio Antwerpen? In de bouwhandel vind ik alleen rollen van 50m en ik heb maar een tiental m² nodig...

Lieven

Niemand?

Lieven,
mijn rechtstreeks mailtje niet ontvangen?

@Rudy_Martens :

Hebt u nu uiteindelijk een traskalk zoals Unger toegepast op een houtwolplaat? En wat zijn uw bevindingen?

Ik ben me namelijk aan het informeren voor een dampopen afwerking op een houtwol(diffutherm)-plaat voor de buitengevel.

 

Alvast bedankt,

M