info over ventilatiesystemen in bestaande woning

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

We hebben in onze bestaande woning last van te hoge luchtvochtigheid. In de woonkamer komt hierdoor zelfs schimmel op een geschilderde bakstenen muur voor! Welke mogelijkheden zijn er om ventilatie aan te brengen in onze woonkamer en de slaapkamers (soms > 70% vochtgehalte tegen de ochtend ondanks open raam tijdens de dag)? Het zou bij voorkeur een systeem moeten zijn dat weinig buitengeluiden doorlaat, tenminste als het 's nachts moet openstaan, want we wonen langs de spoorweg. Wie kan ons een aantal adressen bezorgen waar ze hierover info hebben?

Reacties

Beste, wij hebben hetzelfde probleem en zijn ook op zoek naar oplossingen. Hebben jullie een ventilatiessteem geplaatst? Of hebben jullie een andere oplossing?

 

bedankt, Clara

Hilde, 

ventilatie: lucht afvoeren in keuken, wc, badkamer,... toevoer in leefruimtes, slaapkamers.  Enkel vensters open in leefruimte geeft geen garantie voor goede luchtverplaatsing; je moet ook in andere plaatsen afvoeren.  

Andere optie is temperatuur niet te fel te laten dalen; ook al lijkt dit energetisch duur, het is nog altijd beter dan een ongezonde situatie te bekomen.

Walter

Je moet niet bij Brink Climate systems zijn. Deze mensen weten niet waarover ze praten.