Isoleren plat dak : véél ruimte tussen isolatie en dampscherm

Hallo iedereen, 

Ik dien een plat dak van onder te isoleren. Ik weet dat het meest ideale is dat je de isolatie onmiddellijk tussen de balken tegen het dak plaatst en daarna het dampscherm quasi onmiddellijk laat aansluiten. 

Ik stuit echter op het probleem dat er al een degelijke constructie in hout is voor het valse plafond, maar dat zit 35 cm onder de onderkant van de balken. Door de vele latten die deze constructie met de balken verbinden is het quasi onmogelijk om het dampscherm onmiddellijk onder de balken en de isolatie te plaatsen. 

Bijgevolg mijn concrete vraag: Mag ik het dampscherm onder het valse plafond hangen, wetende dat er tussen het dampscherm en de isolatie dan een luchtlaag van ongeveer 35cm zal zitten? 

Alvast bedankt voor jullie mening!

Kevin

Reacties

Een koud dak is een serieus risico naar condensatie toe.  Je moet dat dus correct doen.  

Om te beginnen daarom met een damprem werken, niet met een dampscherm.  Dit opdat de constructie in de zomer kan uitdrogen.  

Of ; door je damprem vlak onder de afwerking te zetten zal je die constant doorprikken bij installatie van de afwerking wat ook niet ideaal is.  Om goed te zijn zou je een nieuw vals plafond moeten maken.

Of; die houten constructie afbreken en vervangen is naast misschien veel werk geen grote kost.  En dan kan je de isolatiedikte goed kiezen en je damprem correct plaatsen. Je kan dan ook je plafond verhogen wat ik zelf aangenamer vind (35cm lucht  verstopt in een plafond in je huis is geen meerwaarde...).